Instalacija programa

Sigurnosni programi tvrtke ESET mogu se daljinski instalirati klikom na željeno klijentsko računalo i odabirom opcije Novo ili stvaranjem novog zadatka Instalacija softvera u izborniku Zadaci klijenta. Kliknite Novo da biste počeli s podešavanjem novog zadatka.

Zaslon Izvršavanje zadatka klijenta prikazuje trenutačni status zadataka klijenta i uključuje indikator napretka za odabrani zadatak.

client_task

Osnovno

Unesite osnovne informacije o zadatku, primjerice naziv i, ako želite, opis i vrstu zadatka. Vrsta zadatka (pogledajte gornji popis) definira postavke i ponašanje zadatka.

Objekt

validation-status-icon-warning VAŽNO

Tijekom stvaranja zadatka klijenta nije moguće dodavati ciljeve. Ciljeve ćete moći dodati nakon što zadatak bude stvoren. Konfigurirajte postavke za zadatak, kliknite Završi kako biste stvorili zadatak, a potom stvorite okidač da biste odredili ciljeve za zadatak.

client_task_target

Postavke

Kliknite <Odaberite ESET licencu> i odaberite odgovarajuću licencu za instalirani program s popisa dostupnih licenci.

Kliknite <Odaberi paket> za odabir instalacijskog paketa iz repozitorija ili navedite URL adresu paketa. Prikazat će se popis dostupnih paketa gdje možete odabrati program tvrtke ESET koji želite instalirati (npr. ESET Endpoint Security). Odaberite željeni instalacijski paket i kliknite U redu. Ako želite odrediti URL adresu lokacije instalacijskog paketa, unesite ili kopirajte i zalijepite URL adresu (na primjer, file://\\pc22\install\ees_nt64_ENU.msi) u tekstno polje (nemojte se koristiti URL adresom koja zahtijeva autorizaciju).

http://server_address/ees_nt64_ENU.msi – ako instalirate s javnog web servera ili vlastitog HTTP servera.

file://\\pc22\install\ees_nt64_ENU.msi – ako instalirate s mrežnog puta.

file://C:\installs\ees_nt64_ENU.msi – ako instalirate s lokalnog puta.

details_hoverNAPOMENA

I ESMC server i ESET Management agent moraju imati pristup internetu da bi pristupili repozitoriju i obavili instalaciju. Ako nemate pristup internetu, softver klijenta morate instalirati lokalno jer daljinska instalacija neće uspjeti.

Pri provođenju zadatka instalacije softvera na računalima u domeni u kojoj je pokrenut ESET Management agent korisnik mora imati dopuštenje za čitanje za mapu u koju su spremljeni instalacijski programi. Slijedite korake u nastavku da biste odobrili da dopuštenja ako je to potrebno.

1.Dodajte računalni račun za servis Active Directory na računalu koje pokreće zadatak (na primjer NewComputer$).

2.Odobrite dopuštenja za čitanje računu NewComputer$ tako da desnom tipkom miša kliknete mapu s instalacijskim programima i odaberete Svojstva > Zajedničko korištenje > Zajednički koristi iz kontekstnog izbornika.Imajte na umu da se simbol „$” mora nalaziti na kraju niza naziva računala.

Instalacija sa zajedničke lokacije moguća je samo ako je klijentsko računalo na domeni.

Odaberite potvrdni okvir Prihvaćam uvjete primjene Licenčnog ugovora za krajnjeg korisnika i prihvaćam Pravila privatnosti. Pogledajte odjeljak Upravljanje licencama ili Licenčni ugovor za krajnjeg korisnika za više informacija.

Ako trebate, možete odrediti instalacijske parametre, u suprotnom, ostavite to polje prazno. Označite potvrdni okvir uz Automatski ponovno pokreni kada je potrebno ako želite automatsko ponovno pokretanje klijentskog računala nakon instalacije. No ne morate označiti tu opciju pa klijentsko računalo možete ponovno pokrenuti ručno.

Sažetak

Pregledajte sažetak konfiguriranih postavki pa kliknite Završi. Zadatak klijenta sada je stvoren i otvorit će se skočni prozor. Preporučujemo da kliknete opciju Stvori okidač da biste naveli kada se taj zadatak klijenta treba pokrenuti i na kojim objektima. Ako kliknete Zatvori, možete kasnije stvoriti okidač. Da biste nakon toga stvorili okidač, odaberite instancu klijentskog zadatka i odaberite Pokreni na u padajućem izborniku.

client_task_finish