Računala

Svi klijentski uređaji koji su dodani u ESET Security Management Center prikazani su ovdje i podijeljeni u grupe. Svaki uređaj dodijeljen je jednoj statičkoj grupi. Kada kliknete grupu na popisu (na lijevoj strani), prikazat će se članovi (klijenti) grupe u desnom oknu.

Neupravljana računala icon_unmanaged (klijenti na mreži koji nemaju instaliran ESET Management agent ili ESET-ov sigurnosni program) obično se prikazuju u grupi Izgubljeno i nađeno. Status klijenta koji je prikazan na ESMC web konzoli ne ovisi o postavkama ESET-ovih sigurnosnih programa na klijentu. Iz tog razloga, čak i ako određeni status nije prikazan na klijentu, i dalje se prijavljuje ESMC web konzoli. Da biste klijente premještali između grupa, možete ih povući i ispustiti.

Računala, grupe i radnje grupe

Kontekstni izbornik (ikona zupčanika gear_icon) pokraj postojeće grupe možete upotrijebiti za stvaranje nove statičke ili dinamičke grupe, stvaranje novog zadatka ili odabir neke od ostalih dostupnih radnji.

Kliknite gumb Dodaj novi i odaberite:

icon_computer Računala – možete dodati računala u odabranu statičku grupu.

mobile_default Mobilni uređaji – možete dodati mobilne uređaje u odabranu statičku grupu.

update_default Sinkroniziraj putem servera direktorija – možete pokrenuti zadatak Sinkronizacija statičke grupe.

Kliknite uređaj da biste otvorili novi izbornik s radnjama koje su dostupne za taj uređaj. Možete odabrati i potvrdni okvir pored uređaja i kliknuti gumb Radnje na donjoj traci. U izborniku Radnja prikazat će se različite opcije ovisno o vrsti uređaja. Pojedinosti o različitim vrstama i statusima ikona potražite u legendi ikona. Kliknite niz upozorenja u stupcu Upozorenja da biste vidjeli popis upozorenja u odjeljku Pojedinosti računala.

Filtriranje prikaza

Postoje različiti načini filtriranja prikaza:

Standardni filtar:Kliknite Dodaj filtar i odaberite stavke s popisa za dodavanje kriterija filtriranja. Unesite nizove za pretraživanje u polja filtra. Aktivni filtri plave su boje.

Putem ikona statusa možete filtrirati prema ozbiljnosti: validation-status-icon-error crveno – pogreške, validation-status-icon-warning žuto – upozorenja, icon_success zeleno – u redu iicon_unmanaged sivo – neupravljana računala. Ikona ozbiljnosti predstavlja trenutačni status programa tvrtke ESET na pojedinom klijentskom računalu. Možete upotrijebiti kombinaciju ovih ikona tako da ih uključite ili isključite. Primjerice, da biste vidjeli samo računala s upozorenjima, ostavite odabranu samo žutu ikonu validation-status-icon-warning (ostale ikone potrebno je odznačiti). Da biste vidjeli oboje, i upozorenja validation-status-icon-warning i pogreške validation-status-icon-error, ostavite uključene te dvije ikone.

Kliknite Dodaj filtar > Kategorija programa te pomoću padajućeg izbornika možete odabrati vrste uređaja koje će se prikazati.

oSvi uređaji odaberite tu opciju na padajućem izborniku da biste ponovno vidjeli sva klijentska računala bez ograničavanja (filtriranja) prikazanih klijenata. Možete upotrijebiti kombinaciju opcija filtriranja kad sužavate prikaz.

oŠtiti ESET – zaštićeno programom tvrtke ESET

oESET Security Management Center – pojedine ESMC komponente kao što su agent, RD Sensor, server itd.

oOstalo – Shared Local Cache, Virtual Appliance, Enterprise Inspector agent, Enterprise Inspector server.

Potvrdni okvir Prikaži podgrupe – prikazuje podgrupe trenutačno odabrane grupe.

Dodavanje filtara i unaprijed postavljenih filtara

Kliknite Dodaj filtar i odaberite stavke s popisa za dodavanje kriterija filtriranja. Unesite nizove za pretraživanje u polja filtra. Aktivni filtri plave su boje.

Filtri se mogu spremiti na korisnički profil tako da ih možete upotrijebiti ponovno u budućnosti. Pod opcijom Unaprijed postavljeno na raspolaganju su vam sljedeće opcije:

Skupovi filtra – vaši spremljeni filtri, kliknite na jedan da bi se primijenio. Primijenjeni filtar označen je apply_default potvrdnom kvačicom. Odaberite opciju Uključi vidljive stupce, sortiranje i označavanje stranica kako biste spremili ove parametre u unaprijed postavljenu postavku.

add_new_defaultSpremi skup filtra – spremite konfiguraciju trenutačnog filtra kao novu unaprijed postavljenu postavku. Kad unaprijed postavljenu postavku spremite, ne možete urediti konfiguraciju filtra u unaprijed postavljenoj postavci.

edit_defaultUpravljanje skupovima filtra – uklonite ili preimenujte postojeće unaprijed postavljene postavke. Da biste primijenili postavke za unaprijed postavljene postavke, kliknite Spremi.

Očisti vrijednosti filtra – kliknite da biste uklonili samo trenutačne vrijednosti s odabranih filtara. Spremljene unaprijed postavljene postavke neće se mijenjati.

Ukloni filtre – kliknite kako biste uklonili odabrane filtre. Spremljene unaprijed postavljene postavke neće se mijenjati.

Ukloni neiskorištene filtre – uklonite polja filtra bez vrijednosti.

details_hoverNAPOMENA

Ako niste uspjeli pronaći određeno računalo na popisu, a znate da se nalazi u vašoj ESMC infrastrukturi, provjerite jeste li isključili sve filtre.