Pojedinosti računala

Da biste saznali pojedinosti o računalu, odaberite klijentsko računalo u statičkoj ili dinamičkoj grupi i kliknite Prikaži pojedinosti. Radnje možete pokrenuti i na zaslonu Računala klikom opcije Računalo u donjem lijevom kutu.

Prozor s informacijama sastoji se od sedam dijelova:

details_default Pregled

Sljedeće pločice pružaju pregled situacije računala.

Računalo

Kliknite ikonu za uređivanje edit_default da biste promijeniti naziv ili opis računala. Možete odabrati Dopusti duplikat naziva ako već postoji drugo upravljano računalo istog naziva.

FQDN – potpuno kvalificirani naziv domene računala

details_hoverNAPOMENA

Ako klijentska računala i ESMC server rade pod servisom Active Directory, možete automatizirati ispunjavanje polja naziva i opisa pomoću zadatka sinkronizacije statičke grupe.

Nadređena grupa – promijenite nadređenu statičku grupu računala.

IP – IP adresa računala.

Broj primijenjenih pravila – kliknite broj da biste vidjeli popis primijenjenih pravila na računalu.

Član dinamičkih grupa – popis dinamičkih grupa kojima je klijentsko računalo pripadalo tijekom posljednje replikacije.

 

Hardver

Ta pločica sadrži popis ključnih parametara hardvera, informacije o operacijskom sustavu i jedinstvene identifikatore. Kliknite pločicu za prikaz kartice Pojedinosti – hardver.

 

Upozorenja

Upozorenja – linkovi na popis problema trenutačnog računala.

Broj neriješenih prijetnji – broj neriješenih prijetnji. Kliknite za prikaz popisa neriješenih prijetnji.

Vrijeme zadnjeg povezivanja – informacije o vremenu zadnjeg povezivanja.

Modul detekcije – verzija modula detekcije na ciljanom uređaju.

Nadograđeno – status nadogradnje.

 

Programi i licence

Popis ESET-ovih komponenti instaliranih na računalu. Kliknite pločicu za prikaz kartice Pojedinosti – proizvodi i licence.

Korisnici

Prijavljeni korisnici (samo računala) – domena i korisničko ime korisnika koji su prijavljeni na uređaj.

Dodijeljeni korisnici

oKliknite Dodaj korisnika ili Dodijeli korisnika da biste dodijelili korisnika iz opcije Korisnici računala na ovaj uređaj.

oKliknite ikonu kante za smeće delete_default da biste poništili dodjeljivanje trenutačnog korisnika.

oKliknite korisničko ime dodijeljenog korisnika kako bi se prikazale pojedinosti računa.

Lokacija (samo mobilni uređaji). Uređaji u Device Enrollment Programu (DEP) sustava iOS mogu se pronaći samo ako je aktiviran način rada "Izgubljeno".

Gumb Hardver upotrebljava se za postavljanje računala za kloniranje. Potreban je kada se računala kloniraju ili kada se promijeni hardver računala.

Označi kao glavno računalo za kloniranje > Usporedi s postojećim računalom – pogledajte opciju Usporedi s postojećim računalom svaki put. Preporučuje se upotrijebiti tu opciju prije stvaranja VDI skupa.

Označi kao glavno računalo za kloniranje > Stvori novo računalo – pogledajte opciju Stvori novo računalo svaki put. Preporučuje se upotrijebiti tu opciju prije stvaranja VDI skupa.

Onemogući otkrivanje hardvera – trajno onemogućite otkrivanje promjena hardvera. Ova je radnja nepovratna!

Odznači kao glavno računalo za kloniranje – uklonite glavnu zastavicu. Nakon što se ova opcija primijeni, svako novo kloniranje računala dovodi do pitanja.

validation-status-icon-warning VAŽNO

Otkrivanje otiska prstiju hardvera nije podržano na sustavima:

Linux, macOS, Android, iOS

sustavi kojima upravlja računalo ESET Virtual Agent Host (ESET Virtualization Security)

bez ESET Management agenta 7


gear_icon Konfiguracija

Kartica Konfiguracija – sadrži popis konfiguracija instaliranih programa tvrtke ESET (ESET Management agent, ESET Endpoint itd.). Dostupne radnje uključuju:

Kliknite Zatraži konfiguraciju da biste stvorili zadatak za ESET Management agent da prikupi sve konfiguracije upravljanih programa. Nakon što se zadatak dostavi ESET Management agentu, odmah se pokreće i rezultati se dostavljaju ESMC serveru pri sljedećem povezivanju. Tada ćete moći vidjeti popis svih konfiguracija upravljanih programa.

Otvorite konfiguraciju putem kontekstnog izbornika i pretvorite je u pravilo. Kliknite konfiguraciju da bi se prikazala u pregledniku.

Kad otvorite konfiguraciju, možete je pretvoriti u pravilo. Kliknite Pretvori u pravilo, trenutačna konfiguracija prenijet će se u čarobnjak pravila i možete promijeniti i spremiti konfiguraciju kao novo pravilo.

Preuzmite konfiguraciju za svrhe dijagnostike i podrške. Kliknite odabranu konfiguraciju i kliknite Preuzmi za dijagnostiku u padajućem izborniku.

Kartica Primijenjena pravila – popis pravila primijenjenih na uređaj. Kliknite Upravljanje pravilima da biste upravljali pravilom, uređivali ga, dodjeljivali ili izbrisali.


icon_sysinspector_logs Dnevnici (samo računala)

SysInspector – kliknite Zatraži dnevnik (samo Windows) da biste pokrenuli zadatak Zahtjev za dnevnik SysInspectora na odabranim klijentima. Nakon što zadatak završi, dodaje se nova stavka na popis konfiguracija. Kliknite konfiguraciju na popisu da biste je istražili.

Alat za prikupljanje dnevnika – kliknite Pokreni alat za prikupljanje dnevnika da biste pokrenuli zadatak alata za prikupljanje dnevnika. Nakon što se zadatak završi, dodaje se nova stavka na popis dnevnika. Kliknite dnevnik na popisu da biste ga istražili.

Dijagnostički dnevnici – kliknite Dijagnostika > Uključi da biste pokrenuli način dijagnostike na trenutačnom računalu. U načinu dijagnostike klijent će slati sve dnevnike ESMC serveru. Možete pregledati sve dnevnike unutar 24 sata. Dnevnici se sortiraju u 5 kategorija: Dnevnik spam poruka, Dnevnik firewalla, HIPS dnevnik, Dnevnik kontrole uređaja, Dnevnik kontrole weba.

details_hoverNAPOMENA

Ograničenje veličine datoteke za isporuku dnevnika po uređaju iznosi 16 MB. Ako su dnevnici prikupljeni zadatkom veći, zadatak neće uspjeti i pojavit će se poruka "Log collector output exceeded 16MB and will not be transferred." (Izlazni rezultati alata za prikupljanje dnevnika premašili su 16 MB i neće se prenijeti.). Ako se to dogodi, promijenite opširnost dnevnika i ponovno pokušajte pokrenuti zadatak ili prikupite dnevnike lokalno na uređaju.


play_default Pokretanja zadataka

popis izvršenih zadataka. Prikaz možete filtrirati da biste suzili rezultate, pretraživali kroz razine naniže, uređivali, duplicirali, izbrisali, pokrenuli ili ponovno pokrenuli zadatak.


icon_installed_applications Instalirane aplikacije

Prikazuje popis programa instaliranih na klijent s pojedinostima kao što su verzija, veličina, sigurnosni status itd. Možete uključiti izvješćivanje aplikacija koje ne pripadaju tvrtki ESET putem postavke pravila. Odaberite program i kliknite Deinstaliraj da biste ga uklonili. Zatražit će se da unesete parametre za deinstalaciju. To su neobavezni parametri naredbenog retka za instalacijski program (instalacijski paket). Parametri za deinstalaciju jedinstveni su za svaki instalacijski program pojedinog softvera. Više informacija možete pronaći u dokumentaciji za svaki program.

Ako je dostupna nadogradnja za ESET-ov program, možete nadograditi ESET-ov program klikom gumba Nadogradi ESET-ove programe.

details_hoverNAPOMENA

Uređaji sa sustavom iOS jednom dnevno šalju popis instaliranog softvera programu ESMC. Korisnik ne može prisilno osvježiti popis.


icon_threats Upozorenja

Prikazuje popis upozorenja i njihove pojedinosti: problem, status, program, pojava, ozbiljnost itd. Ovom popisu možete pristupiti izravno iz odjeljka Računala tako da kliknete broj upozorenja u stupcu Upozorenja. Možete upravljati upozorenjima pomoću radnji jednim klikom.


question_defaultPitanja (samo računala)

Popis pitanja u vezi s kloniranjem nalazi se na kartici Pitanja. Pročitajte više o rješavanju pitanja za promijenjena ili klonirana računala.


icon_threat_and_quarantine Prijetnje i karantena

Prijetnje – prikazuju se sve vrste prijetnji, ali možete ih filtrirati prema vrstama: antivirusna, firewall, blokirane datoteke, Enterprise Inspector i HIPS prijetnje.

Karantena – popis prijetnji u karanteni s pojedinostima kao što su naziv prijetnje, vrsta prijetnje, naziv objekta, veličina, prva pojava, broj, korisnikov razlog itd.


icon_more Pojedinosti

Osnovne informacije – informacije o uređaju: Naziv operacijskog sustava, vrsta, verzija, serijski broj, FQDN naziv itd. Informacije o statusu, uključujući o tome je li uređaj utišan, upravlja li se njime, posljednje vrijeme nadogradnje i broj primijenjenih pravila.

Hardver – informacije o hardveru računala, proizvođaču i modelu te informacije o umrežavanju (IPv4, IPV6, podmreža, mrežni adapter...).

Programi i licence – verzija trenutačnog modula detekcije, verzije instaliranih ESET-ovih sigurnosnih programa, upotrijebljene licence.