Nadogradnja komponenti centra za upravljanje sigurnosti

Zadatak Nadogradnja komponenti centra za sigurnosno upravljanje upotrebljava se za nadogradnju komponenti ESMC (ESET Management agent, ESMC server, web konzola i MDM).

validation-status-icon-warning VAŽNO

Ovaj zadatak omogućuje nadogradnju na program ESMC 7 samo s programa ERA verzije 6.3 i novije.

Nadogradnja se može pokrenuti samo na računalu s instaliranim ESET Management agentom. Agent je također obavezan na ESMC serveru.

validation-status-icon-error UPOZORENJE

Nemojte nadograditi agente prije nadogradnje ESMC servera. ESET Management agenti 7.x upotrebljavaju novi komunikacijski protokol i ne mogu se povezati s ERA serverom 6.x.

Da biste spriječili neuspješnu instalaciju, ESMC izvršava sljedeće provjere prije instalacije ili nadogradnje ESET-ovih programa:

pristup repozitoriju

ako postoji dovoljno slobodnog prostora (1 GB) na klijentskom računalu (nije dostupno za Linux)

 

details_hoverNAPOMENA

Detaljne upute potražite u odjeljku Nadogradnja komponenti. Pogledajte i Nadogradi ESMC. Drugi način za nadogradnju programa ESET Security Management Center na najnoviju verziju potražite u članku u našoj bazi znanja.

Osnovno

Unesite osnovne informacije o zadatku, primjerice naziv i, ako želite, opis. Kategorija zadatka i vrsta zadatka unaprijed su odabrani prema vašem prethodnom izboru. Vrsta zadatka (pogledajte popis zadataka klijenta) definira postavke i ponašanje zadatka.

Postavke

Odaberite potvrdni okvir Prihvaćam uvjete primjene Licenčnog ugovora za krajnjeg korisnika i prihvaćam Pravila privatnosti. Pogledajte odjeljak Upravljanje licencama ili Licenčni ugovor za krajnjeg korisnika za više informacija.

Referentni server centra za upravljanje sigurnosti – odaberite verziju ESMC servera s popisa. Sve će se ESMC komponente nadograditi na verzije kompatibilne s odabranim serverom.

Automatski ponovno pokreni kada je potrebno – možete prisilno ponovno pokrenuti operacijski sustav klijenta ako je to potrebno za instalaciju.

Sažetak

Pregledajte sažetak konfiguriranih postavki pa kliknite Završi. Zadatak klijenta sada je stvoren i otvorit će se skočni prozor. Preporučujemo da kliknete opciju Stvori okidač da biste naveli kada se taj zadatak klijenta treba pokrenuti i na kojim objektima. Ako kliknete Zatvori, možete kasnije stvoriti okidač. Da biste nakon toga stvorili okidač, odaberite instancu klijentskog zadatka i odaberite Pokreni na u padajućem izborniku.

client_task_finish