Nadogradnja operacijskog sustava

Zadatak nadogradnje operacijskog sustava upotrebljava se za nadogradnju operacijskog sustava klijentskog računala. Ovaj zadatak može pokrenuti nadogradnju operacijskog sustava na operacijskim sustavima Windows, macOS i Linux.

macOS – zadatak instalira sve nadogradnje pomoću naredbe:

/usr/sbin/softwareupdate --install --all

Linux – zadatak instalira sve nadogradnje. Provjerava razne alate za upravljanje paketima tako da pokriva većinu distribucijskih paketa.

Osnovno

Unesite osnovne informacije o zadatku, primjerice naziv i, ako želite, opis. Kategorija zadatka i vrsta zadatka unaprijed su odabrani prema vašem prethodnom izboru. Vrsta zadatka (pogledajte popis zadataka klijenta) definira postavke i ponašanje zadatka.

Postavke

Postavke ne utječu na zadatak ako ciljani uređaj radi na sustavu Linux i macOS.

Automatski prihvati odredbe Licenčnog ugovora za krajnjeg korisnika – označite ovaj potvrdni okvir ako želite automatski prihvatiti Licenčni ugovor za krajnjeg korisnika. Korisniku se neće prikazati nikakav tekst. Ako ne aktivirate prihvaćanje Licenčnog ugovora za krajnjeg korisnika, zadatak preskače nadogradnje za koje je potrebno prihvaćanje Licenčnog ugovora za krajnjeg korisnika.

Instaliraj neobavezne nadogradnje – ova opcija odnosi se samo na operacijske sustave Windows; nadogradnje koje su označene kao neobavezne također će se instalirati.

Dopusti ponovno pokretanje – ova opcija odnosi se samo na operacijske sustave Windows i prisiljava ponovno pokretanje klijentskog računala nakon instalacije nadogradnji. Ako ne odaberete tu opciju, neće se instalirati nadogradnje za koje je potrebno ponovno pokretanje.

Sažetak

Pregledajte sažetak konfiguriranih postavki pa kliknite Završi. Zadatak klijenta sada je stvoren i otvorit će se skočni prozor. Preporučujemo da kliknete opciju Stvori okidač da biste naveli kada se taj zadatak klijenta treba pokrenuti i na kojim objektima. Ako kliknete Zatvori, možete kasnije stvoriti okidač. Da biste nakon toga stvorili okidač, odaberite instancu klijentskog zadatka i odaberite Pokreni na u padajućem izborniku.

client_task_finish