Prikaz poruke

Zadatak Prikaz poruke omogućuje vam slanje poruke na bilo koji upravljani uređaj (klijentsko računalo, tablet, mobilni uređaj itd.). Poruka će se prikazati na zaslonu kako bi obavijestila korisnika.

Windowsu – poruka je prikazana kao obavijest.

validation-status-icon-warning VAŽNO

U Windowsu zadatak klijenta prikaza poruke upotrebljava naredbu msg.exe koja se nalazi samo u izdanjima Windows Professional/Enterprise. Zbog toga ne možete upotrijebiti taj zadatak za prikaz poruke na klijentskom računalu s izdanjem Windows Home.

macOS i Linux – poruka se prikazuje samo na terminalu.

details_hoverNAPOMENA

Da biste vidjeli poruku na sustavu macOS ili Linux, prvo trebate otvoriti terminal.

Osnovno

Unesite osnovne informacije o zadatku, primjerice naziv i, ako želite, opis. Kategorija zadatka i vrsta zadatka unaprijed su odabrani prema vašem prethodnom izboru. Vrsta zadatka (pogledajte popis zadataka klijenta) definira postavke i ponašanje zadatka.

Postavke

Možete unijeti Naslov i unijeti vašu Poruku.

Sažetak

Pregledajte sažetak konfiguriranih postavki pa kliknite Završi. Zadatak klijenta sada je stvoren i otvorit će se skočni prozor. Preporučujemo da kliknete opciju Stvori okidač da biste naveli kada se taj zadatak klijenta treba pokrenuti i na kojim objektima. Ako kliknete Zatvori, možete kasnije stvoriti okidač. Da biste nakon toga stvorili okidač, odaberite instancu klijentskog zadatka i odaberite Pokreni na u padajućem izborniku.

client_task_finish