Dijagnostika

Slijedite korake u nastavku kako biste zatražili dijagnostiku od ESET-ovog sigurnosnog programa na klijentskom računalu.

Odaberite zadatak Dijagnostika > kliknite Novo.

Osnovno

Unesite osnovne informacije o zadatku, primjerice naziv i, ako želite, opis. Kategorija zadatka i vrsta zadatka unaprijed su odabrani prema vašem prethodnom izboru. Vrsta zadatka (pogledajte popis zadataka klijenta) definira postavke i ponašanje zadatka.

Postavke

Radnja dijagnostike

Pokreni alat za prikupljanje dnevnika – prikuplja određene podatke (kao što su konfiguracijski podaci i dnevnici) s određenog računala kako bi se olakšalo prikupljanje informacija s računala korisnika tijekom rješavanja slučaja za podršku.

oParametri alata za prikupljanje dnevnika – da biste prikupili sve dostupne podatke, ostavite polje Parametri alata za prikupljanje dnevnika praznim. Da biste odredili parametre alata za prikupljanje dnevnika, pogledajte popis pojedinačnih parametara s obzirom na operacijski sustav: Windows, MacOS ili Linux.

details_hoverNAPOMENA

Ograničenje veličine datoteke za isporuku dnevnika po uređaju iznosi 16 MB. Ako su dnevnici prikupljeni zadatkom veći, zadatak neće uspjeti i pojavit će se poruka "Log collector output exceeded 16MB and will not be transferred." (Izlazni rezultati alata za prikupljanje dnevnika premašili su 16 MB i neće se prenijeti.). Ako se to dogodi, promijenite opširnost dnevnika i ponovno pokušajte pokrenuti zadatak ili prikupite dnevnike lokalno na uređaju.

Postavi način dijagnostike - Način dijagnostike sastoji se od sljedećih kategorija: Dnevnik spam poruka, Dnevnik firewalla, HIPS dnevnik, Dnevnik kontrole uređaja i Dnevnik kontrole weba. Glavna svrha načina dijagnostike je prikupljanje dnevnika svih razina ozbiljnosti kad je potrebno otklanjanje poteškoća.

oUključi – uključite vođenje dnevnika za sve ESET-ove aplikacije.

oIsključi – možete isključiti vođenje dnevnika ručno ili će se vođenje dnevnika automatski isključiti nakon ponovnog pokretanja računala.

Sljedeći preduvjeti su potrebni za uspješno stvaranje dnevnika dijagnostike:

Dnevnici načina dijagnostike mogu se prikupiti s klijentskih računala s operacijskim sustavima Windows i macOS.

Klijentsko računalo mora imati instaliran i aktiviran ESET-ov sigurnosni program.

details_hoverNAPOMENA

ESET Management agent šalje samo dnevnike koje je prikupio ESET-ov program instaliran na klijentskom računalu. Kategorija dnevnika i opširnost ovisi o vrsti programa i konfiguraciji. Da biste prikupili određene dnevnike, konfigurirajte svaki program (putem pravila).

Dijagnostički dnevnici stariji od 24 sata uklanjaju se svaki dan tijekom čišćenja u ponoć. Time se štiti baza podataka ESMC od preopterećenja.

Sažetak

Pregledajte sažetak konfiguriranih postavki pa kliknite Završi. Zadatak klijenta sada je stvoren i otvorit će se skočni prozor. Preporučujemo da kliknete opciju Stvori okidač da biste naveli kada se taj zadatak klijenta treba pokrenuti i na kojim objektima. Ako kliknete Zatvori, možete kasnije stvoriti okidač. Da biste nakon toga stvorili okidač, odaberite instancu klijentskog zadatka i odaberite Pokreni na u padajućem izborniku.

client_task_finish

Možete vidjeti stvorene dnevnike pod opcijom Pojedinosti računala.