Anti-Theft akcije

Funkcija Anti-Theft štiti mobilni uređaj od neovlaštenog pristupa.

Ako mobilni uređaj (prijavljen na ESMC server i upravljan njime) bude izgubljen ili ukraden, neke se radnje automatski pokreću dok se neke radnje mogu izvršiti pomoću zadatka klijenta.

Ako neovlaštena osoba zamijeni pouzdanu SIM karticu nepouzdanom, ESET Endpoint Security za Android uređaje automatski će zaključati uređaj i poslati obavijest putem SMS poruke na telefonske brojeve koje je korisnik definirao. Ta će poruka sadržavati sljedeće informacije:

Broj mobilnog uređaja SIM kartice koja se trenutačno upotrebljava

Broj IMSI (međunarodni identitet pretplatnika mobilnog uređaja)

Broj IMEI mobilnog uređaja (međunarodni identitet mobilne opreme)

Neovlašteni korisnik neće znati da je ta poruka poslana jer će se automatski ukloniti iz poslanih poruka uređaja. Možete također zatražiti GPS koordinate izgubljenog mobilnog uređaja ili daljinski izbrisati sve podatke pohranjene na uređaju pomoću zadatka klijenta.

Osnovno

Unesite osnovne informacije o zadatku, primjerice naziv i, ako želite, opis. Kategorija zadatka i vrsta zadatka unaprijed su odabrani prema vašem prethodnom izboru. Vrsta zadatka (pogledajte popis zadataka klijenta) definira postavke i ponašanje zadatka.

Postavke

Radnja

Ponašanje na mobilnom operacijskom sustavu

Opis

Pronađite

android_icon

Uređaj će odgovoriti tekstualnom porukom koja sadrži GPS koordinate. Ako nakon 10 minuta bude dostupna preciznija lokacija, uređaj će ponovno poslati poruku. Primljene informacije prikazuju se u odjeljku Pojedinosti računala.

apple_icon

validation-status-icon-warning Nije podržano.

Zaključaj

android_icon

Uređaj će se zaključati. Uređaj se može otključati pomoću administratorske lozinke ili naredbe za otključavanje.

apple_icon

Uređaj će se zaključati. Uređaj se može otključati pomoću iOS lozinke ili naredbe za otključavanje.

Otključaj

android_icon

Uređaj će se otključati tako da se može ponovno upotrebljavati. SIM kartica koja je trenutno u uređaju spremit će se kao pouzdana SIM kartica.

apple_icon

Uređaj će se otključati tako da se može ponovno upotrebljavati. Ovaj zadatak također uklanja sve spremljene otiske prstiju i lozinke te onemogućuje usluge Apple Pay, iPhone Unlock i iTunes i App Store.

Zvučni signal

android_icon

Uređaj će se zaključati i reproducirat će glasan zvuk 5 minuta (ili dok se ne otključa).

apple_icon

validation-status-icon-warning Nije podržano.

Brisanje

android_icon

Svi dostupni podaci na uređaju bit će izbrisani (datoteke će se zamijeniti). ESET Endpoint Security ostat će na uređaju. To može potrajati nekoliko sati.

apple_icon

Svi dostupni podaci na uređaju bit će izbrisani (datoteke će se zamijeniti). To može potrajati nekoliko sati.

Napredno vraćanje na tvorničke postavke

android_icon

Svi dostupni podaci na uređaju bit će izbrisani (uništit će se zaglavlja datoteka), a uređaj će se vratiti na standardne tvorničke postavke. To može potrajati nekoliko minuta.

details_hover Ova radnja nije dostupna u kontekstnom izborniku Računala > mobile_defaultMobilni uređaj.

apple_icon

validation-status-icon-warning Nije podržano.

Pronađi (Uključi način "izgubljeno")

apple_icon

Podržano samo na iOS DEP-u. Uređaj će se prebaciti na način "izgubljeno" i zaključati te će se moći otključati samo pokretanjem zadatka Isključi način "izgubljeno" u programu ESMC. Možete prilagoditi poruku koja će se prikazati na zaslonu izgubljenog uređaja.

Isključi način "izgubljeno"

apple_icon

Podržano samo na iOS DEP-u.

 

antitheft_action_settings

Sažetak

Pregledajte sažetak konfiguriranih postavki pa kliknite Završi. Zadatak klijenta sada je stvoren i otvorit će se skočni prozor. Preporučujemo da kliknete opciju Stvori okidač da biste naveli kada se taj zadatak klijenta treba pokrenuti i na kojim objektima. Ako kliknete Zatvori, možete kasnije stvoriti okidač. Da biste nakon toga stvorili okidač, odaberite instancu klijentskog zadatka i odaberite Pokreni na u padajućem izborniku.

client_task_finish