Stvaranje novog certifikata

U sklopu procesa instalacije ESET Security Management Center traži stvaranje certifikata ravnopravnog računala za agente. Ti se certifikati koriste za autorizaciju proizvoda koji se distribuiraju u sklopu vaše licence.

details_hoverNAPOMENA

Postoji jedna iznimka – certifikat agenta za instalaciju potpomognutu serverom ne može se stvoriti ručno. Taj se certifikat generira tijekom serverske instalacije, pod uvjetom da ste odabrali opciju Generiraj certifikate.

Za stvaranje novog certifikata na ESMC web konzoli idite na Više > Certifikati ravnopravnih računala i kliknite Radnje > Novo.

Osnovno

Opis – unesite opis za certifikat.

Program – na padajućem izborniku odaberite vrstu certifikata koji želite stvoriti.

Hostostavite standardnu vrijednost (zvjezdicu) u polju Host da biste omogućili distribuciju ovog certifikata bez povezanosti s određenim DNS nazivom ili određenom IP adresom.

validation-status-icon-warning VAŽNO

Kad stvarate MDM certifikat, upišite IP adresu ili naziv hosta MDM host uređaja. Standardna vrijednost (zvjezdica) ne vrijedi za ovu vrstu certifikata.

Pristupni izrazpreporučujemo da ovo polje ostavite prazno, ali možete odrediti pristupni izraz za certifikat koji će se zatražiti kada klijenti pokušaju izvršiti aktivaciju.

validation-status-icon-warning VAŽNO

Pristupni izraz za certifikat ne smije sadržavati sljedeće znakove: " \ Ti znakovi uzrokuju kritične pogreške tijekom pokretanja agenta.

Atributi (naslov)

Ova polja nisu obavezna, ali možete ih iskoristiti za uključivanje detaljnijih informacija o relevantnom certifikatu.

Uobičajeni naziv – ova vrijednost treba sadržavati niz „agent” ili „server”, ovisno o odabranom programu. Ako želite, možete unijeti opisne informacije o certifikatu. Unesite vrijednosti Vrijedi od i Vrijedi do da biste osigurali valjanost certifikata.

details_hoverNAPOMENA

Za sve certifikate i izdavatelje certifikata stvorene tijekom instalacije komponenata ESMC vrijednost „Vrijedi od” postavljena je na 2 dana prije stvaranja certifikata.

Za sve certifikate i izdavatelje certifikata stvorene na ESMC web konzoli vrijednost „Vrijedi od” postavljena je na 1 dan prije stvaranja certifikata. Razlog za to jest da se obuhvate sva moguća vremenska odstupanja između pogođenih sustava.

Primjerice, izdavatelj certifikata i certifikat stvoreni 12. siječnja 2017. tijekom instalacije imat će unaprijed definiranu vrijednost „Vrijedi od” 10. siječnja 2017. od 00:00:00, a izdavatelj certifikata i certifikat stvoren 12. siječnja 2017. na ESMC web konzoli imat će unaprijed definiranu vrijednost „Vrijedi od” 11. siječnja 2017. od 00:00:00.

Potpisivanje

Odaberite jedan od dva načina potpisivanja:

Izdavatelj certifikata – ako želite izvršiti potpisivanje pomoću ESMC izdavatelja certifikata (izdavatelj certifikata stvoren tijekom instalacije sustava ESMC).

oOdaberite ESMC izdavatelj certifikata s popisa izdavatelja certifikata

oStvaranje novog izdavatelja certifikata

Prilagođena pfx datoteka – da biste upotrijebili prilagođenu .pfx datoteku, kliknite Pregledaj, idite na prilagođenu .pfx datoteku i kliknite U redu. Kliknite Prenesi da biste prenijeli certifikat na server. Ne možete upotrijebiti prilagođeni certifikat.

 

details_hoverNAPOMENA

Ako želite potpisati novi certifikat s pomoću ESMC izdavatelja certifikata (stvorenog tijekom instalacije sustava ESMC) u ESMC virtualnom uređaju, potrebno je unijeti lozinku izdavatelja certifikata. Ovo je lozinka određena tijekom konfiguracije ESMC virtualnog uređaja.

Sažetak

Pregledajte informacije o certifikatu koje ste unijeli i kliknite Završetak. Certifikat je sada uspješno stvoren i bit će dostupan u popisu Certifikata kad instalirate agent. Certifikat će se stvoriti u vašoj osnovnoj grupi.

details_hoverNAPOMENA

Umjesto stvaranja novog certifikata možete uvesti javni ključ, izvesti javni ključ ili izvesti certifikat ravnopravnog računala.