Certifikat koji istječe – prijava i zamjena

ESMC vas može obavijestiti o certifikatu ili izdavatelju certifikata koji će isteći. Postoje unaprijed definirane Obavijesti za ESMC certifikat i ESMC izdavatelj certifikata na kartici Obavijesti.

Da biste aktivirali ovu funkciju, kliknite Uredi obavijest i navedite pojedinosti u odjeljku Distribucija, kao što je adresa e-pošte ili SNMP zamka. Svaki korisnik može vidjeti obavijesti samo za one certifikate koji se nalaze u njegovoj glavnoj grupi (pod uvjetom da su korisniku dodijeljena dopuštenja za čitanje za certifikate).

details_hoverNAPOMENA

Provjerite jeste li prvo konfigurirali SMTP postavke povezivanja u postavkama servera. Kada to napravite, možete urediti obavijest da biste dodali adresu e-pošte za distribuciju.

Ako računalo ima certifikat koji će uskoro isteći, automatski će se promijeniti informacije o njegovom statusu. Status će se prijaviti u kartici Upravljačka ploča, Popis računala, Pregled statusa i Certifikat:

cert_expire

Da biste zamijenili izdavatelj certifikata ili certifikat koji istječu, slijedite ove korake:

1.Stvorite novi izdavatelj certifikata s novim razdobljem valjanosti (ako će stari isteći), po mogućnosti ga postavite tako da odmah bude valjan.

2.Stvorite nove certifikate ravnopravnih računala za ESMC server i druge komponente (agent/MDM) unutar razdoblja valjanosti novog izdavatelja certifikata.

3.Stvorite pravila za postavljanje novih certifikata ravnopravnih računala. Pravila primijenite na ESMC komponente, MDM i ESET Management agent na svim klijentskim računalima na svojoj mreži.

4.Pričekajte da se primijene novi izdavatelj certifikata i certifikati ravnopravnih računala i da se klijenti umnože.

details_hoverNAPOMENA

Ako je moguće, pričekajte 24 sata ili provjerite jesu li se sve ESMC komponente (agenti) umnožile barem dvaput.

5.Kako bi klijenti mogli autorizirati upotrebu novih certifikata ravnopravnih računala, zamijenite certifikat servera u postavkama ESMC servera.

6.Kada završite sve prethodno navedene korake, kada je svaki klijent povezan s ESMC serverom i sve radi prema očekivanjima, opozovite stare certifikate ravnopravnih računala i izbrišite stare izdavatelje certifikata.