Postavke pravila za ESET Rogue Detection Sensor

Moguće je promijeniti ponašanje ESET RD Sensorauz pomoć pravila. To se uglavnom upotrebljava za promjenu filtriranja adresa. Primjerice, možete uključiti određene adrese na popis spam adresa tako da se ne otkrivaju.

Kliknite Pravila i proširite Prilagođena pravila da biste uredili postojeće pravilo ili stvorili novo.

 

Filtri

IPv4 filtar

Aktiviraj IPv4 filtriranje adresa – ako aktivirate filtriranje, otkrit će se samo računala čije su IP adrese na popisu pouzdanih stavki s popisa za filtriranje IPv4 ili samo ona koja nisu na popisu spam adresa.

Filtri – odredite hoće li popis biti popis pouzdanih stavki ili popis spam adresa.

IPv4popis adresa – kliknite Uredi IPv4 popis za dodavanje ili uklanjanje adresa s popisa.

Filtar prefiksa MAC adresa

Aktiviraj MAC filtriranje prefiksa adresa – ako aktivirate filtriranje, otkrit će se samo računala čiji su MAC prefiksi adresa (xx:xx:xx) dio MAC popisa adresa ili samo ona koja nisu na popisu spam adresa.

Način filtriranja – odredite hoće li popis biti popis pouzdanih stavki ili popis spam adresa.

MAC popis prefiksa adresa – kliknite Uredi MACpopis prefiksa za dodavanje ili uklanjanje prefiksa s popisa.

Otkrivanje

Aktivno otkrivanje – aktiviranje ove opcije omogućit će RD Sensoru aktivno pretraživanje računala na lokalnoj mreži. To može poboljšati rezultate pretraživanja, no može i aktivirati upozorenja za firewall na nekim uređajima.

Portovi za otkrivanje operacijskog sustava – RD Sensor upotrebljava prethodno konfiguriran popis portova za traženje računala na lokalnoj mreži. Možete urediti popis portova.

Napredne postavke

Dijagnostika – aktivirajte ili deaktivirajte podnošenje anonimnih statističkih izvješća o padu sustava tvrtki ESET radi poboljšanja korisničkog iskustva.

Dodjela

Odredite klijente koji će primiti ovo pravilo. Kliknite Dodijeli da biste prikazali sve statičke i dinamičke grupe i njihove članove. Odaberite računalo na koje želite primijeniti pravilo i kliknite U redu.

Sažetak

Pregledajte postavke za ovo pravilo pa kliknite Završi.