Stvaranje pravila za povezivanje ESMC agenta s novim ESET Management serverom

Ovo pravilo omogućuje izmjenu ponašanja ESET Management agenta izmjenom njegovih postavki. Potonje je posebno korisno prilikom migracije klijentskih računala na novi ESMC server.

Stvorite novo pravilo za postavljanje nove IP adrese ESMC servera i dodijelite pravilo svim klijentskim računalima. Odaberite Pravila > stvori Novo.

Osnovno

Unesite Naziv za pravilo. Polje Opis nije obvezno.

Postavke

U padajućem izborniku odaberite ESET Management agent, proširite odjeljak Veza i kliknite Uredi popis servera pored stavke Serveri za povezivanje.

admin_policies_wizard4

Otvorit će se prozor s popisom ESMC servera s kojima se ESET Management agent može povezati. Kliknite Dodaj i vrstu IP adrese novog ESMC servera u polje Host. Ako koristite drugačiji port od standardnog 2222 za ESMC server, unesite prilagođeni broj porta.

policy_connection_server_02

Ako imate više unosa na popisu, za izmjenu prioriteta ESMC servera upotrijebite gumbe sa strelicama. Pobrinite se da novi ESMC server bude na vrhu klikom na gumb s dvije strelice prema gore, a zatim kliknite Spremi.

Dodjela

Navedite koji su klijenti (pojedinačna računala / mobilni uređaji ili čitave grupe) primatelji pravila.

admin_pol_assign

Kliknite Dodijeli da biste prikazali sve statičke i dinamičke grupe i njihove članove. Odaberite željene klijente i kliknite U redu.

admin_dg_tasks_target_list

Sažetak

Pregledajte postavke za ovo pravilo pa kliknite Završi.