Spajanje pravila

Pravila se spajaju jedno po jedno. Prilikom spajanja pravila općenito vrijedi da novije pravilo uvijek zamjenjuje postavke starijeg pravila. Da biste promijenili to ponašanje, možete koristiti zastavice pravila (dostupne za svaku postavku). Neke postavke imaju drugačije pravilo (zamijeni / dodaj / dodaj na početak) koje možete konfigurirati.

Imajte na umu da struktura grupa (njihova hijerarhija) i redoslijed pravila određuju kako se pravila spajaju. Spajanje bilo koja dva pravila može imati drugačije rezultate ovisno o njihovom redoslijedu.

Prilikom spajanja pravila primijetit ćete da neke postavke imaju dodatna pravila koja možete konfigurirati. Ta vam pravila omogućuju postavljanje istih postavki u raznim pravilima.

Zamijeni: standardno pravilo koje se upotrebljava prilikom spajanja pravila. Zamjenjuje postavke postavljene prethodnim pravilom.

Dopuni: prilikom primjene iste postavke u više od jednog pravila, možete nadopuniti postavke tim pravilom. Postavka će se postaviti na kraj popisa stvorenog spajanjem pravila.

Dodaj na početak: prilikom primjene iste postavke u više od jednog pravila, ovim pravilom možete staviti postavke na početak. Postavka će se postaviti na početak popisa stvorenog spajanjem pravila.

Spajanje lokalnih i daljinskih popisa

Nedavni ESET-ovi sigurnosni programi (pogledajte podržane verzije u tablici u nastavku) podržavaju spajanje lokalnih postavki s daljinskim pravilima na novi način. Ako je postavka popis (primjerice, popis stranica), a daljinsko pravilo je u sukobu s postojećom lokalnom postavkom, daljinsko pravilo je briše. Možete odlučiti kako kombinirati lokalne i daljinske popise. Možete odabrati različita pravila spajanja za:

flow_default Postavke spajanja za daljinska pravila.

icon_computer Spajanje daljinskih i lokalnih pravila – lokalne postavke s nastalim daljinskim pravilom.

 
Opcije su iste kao one prethodno opisane: Zamijeni, Dodaj, Dodaj na početak.

Popis programa koji podržavaju lokalne i daljinske popise:

ESET-ov sigurnosni program

Verzija

ESET Endpoint za Windows

7+

ESET Mail Security za Microsoft Exchange

6+

ESET File Security za Windows Server

6+

ESET Mail Security for IBM Domino

6+

ESET Security za Kerio

6+

ESET Security za Microsoft SharePoint Server

6+

policy_merging

validation-status-icon-warning VAŽNO – uklanjanje pravila u ESET-ovim sigurnosnim programima verzije 7

Kada se pravilo ukloni, konfiguracija će se automatski vratiti na prethodno pravilo koje se primjenjivalo na klijente.

icon_no_apply_policy Zastavica Nemoj primijeniti vraća pojedinačne postavke pravila u standardno stanje na klijentskim računalima.