Distribucija

Morate izabrati barem jedno sredstvo distribucije.

Pošalji SNMP zamku

Šalje SNMP zamku. SNMP zamka obavještava server pomoću neželjene SNMP poruke. Za više informacija pogledajte Kako konfigurirati uslugu SNMP zamke.

Pošalji e-poštu

Šalje poruku e-pošte ovisno o postavkama e-pošte. Prema standardnim postavkama poruka e-pošte s obavijesti je u HTML obliku te se u podnožju nalazi logotip. Prema vašim postavkama prilagođavanja (Prilagođavanje > Logotip svijetle pozadine) logotip se može nalaziti na različitim mjestima:

bez prilagođavanja – logotip ESET Security Management Center s lijeve strane podnožja

Primjena zajedničkog branda – logotip ESET Security Management Center s lijeve strane i vaš logotip s desne strane podnožja

Usluga primjene vlastitog branda – nema logotipa ESET Security Management Center, samo je vaš logotip s lijeve strane podnožja

Ako se odabere opcija Pošalji e-poštu, umetnite barem jednog primatelja e-pošte.

Adresa e-pošte – unesite adresu e-pošte primatelja poruka obavijesti.

Dodaj e-poštu – dodajte novo polje za adresu.

Dodaj korisnika – dodajte adresu korisnika iz opcije Korisnici računala.

Uvezi CSVuvezite prilagođeni popis adresa iz datoteke CSV strukturirane graničnicima.  

Kopiraj i zalijepi – uvezite prilagođeni popis adresa odvojenih prilagođenim graničnicima. Ova funkcija djeluje slično kao uvoz CSV-a.

Pošalji Syslog

Pomoću sustava ESMC možete poslati obavijesti i poruke o događaju na svoj Syslog server. Osim toga, moguće je izvesti dnevnike s klijentovog sigurnosnog programa tvrtke ESET i poslati ih na Syslog server. Razina ozbiljnosti sysloga – odaberite razinu ozbiljnosti iz padajućeg izbornika. Zatim će se na Syslog serveru pojaviti obavijesti s odabranom razinom ozbiljnosti.


Osnovna polja u distribuciji

Pregled poruka – pregled poruke koja će se pojaviti u obavijesti. Pregled sadrži konfigurirane postavke u tekstualnom obliku. Možete prilagoditi sadržaj i predmet poruke te upotrijebiti varijable koje će se pretvoriti u stvarne vrijednosti kad se generira obavijest. To nije obvezno, ali preporučuje se radi boljeg filtriranja obavijesti i preglednosti. Možete upotrijebiti varijable da biste prilagodili predmet i sadržaj poruke.

oPredmet – predmet poruke obavijesti. Da biste uredili sadržaj, kliknite ikonu edit_default. Točan predmet može poboljšati sortiranje i filtriranje poruka.

oSadržaj – da biste uredili sadržaj, kliknite ikonu edit_default.

Općenito

oJezik – jezik standardne poruke. Prilagođena poruka nije prevedena.

oVremenska zona – postavite vremensku zonu za varijablu vrijeme zbivanja događaja ${timestamp} koja se može upotrijebiti u prilagođenoj poruci.

light-bulbPRIMJER

Ako se događaj dogodi u 3:00 prema lokalnom vremenu, lokalno je vrijeme UTC+2, odabrana je vremenska zona UTC+4, vrijeme zabilježeno u obavijesti bilo bi 5:00.

 

Kliknite Završi da biste stvorili novi predložak na temelju predloška koji uređujete. Od vas će se zatražiti da unesete naziv novog predloška.