ESMC web-konzola

ESMC web konzola glavno je sučelje za komunikaciju s ESMC serverom. Ona je neka vrsta upravljačke ploče, središnje mjesto s kojeg možete upravljati svim sigurnosnim rješenjima tvrtke ESET. To je web-sučelje kojem možete pristupiti putem preglednika (pogledajte odjeljak Podržani web-preglednici) s bilo kojeg mjesta i bilo kojeg uređaja koji ima pristup internetu.

U standardnom rasporedu ESMC web konzole:

Trenutačni korisnik uvijek se prikazuje u gornjem desnom kutu, gdje se odbrojava i vrijeme do isteka sesije tog korisnika. U svakom trenutku možete kliknuti opciju Odjava da biste se odjavili. Čim sesija istekne (zbog neaktivnosti korisnika), korisnik se mora ponovno prijaviti.

Kliknite svoje korisničko ime u gornjem desnom kutu ESMC web konzole da biste promijenili Korisničke postavke.

Možete kliknuti ikonu information na vrhu bilo kojeg zaslona da biste otvorili izbornik Pomoć. Prvi link u tom izborniku uvijek vodi do mrežne pomoći za trenutačni zaslon.

Izbornik je dostupan s lijeve strane u svakom trenutku, osim kada se upotrebljava čarobnjak. Klikniteexpand_menu da biste proširili izbornik s lijeve strane zaslona. Možete ga sažeti klikom opcije collapse_menu Sažmi izbornik.

Ikona gear_icon uvijek označava kontekstni izbornik.

Kliknite update_default Osvježi da biste ponovno učitali / osvježili prikazane informacije.

Kliknite logotip ESET Security Management Center da biste otvorili zaslon Pregled.

dashboard

Pregled statusa pokazuje vam kako možete maksimalno iskoristiti ESET Security Management Center. Provest će vas kroz preporučene korake.

fs_getting_to_know_status_overview

Zasloni sa stablima imaju posebne kontrole. Sȃmo stablo nalazi se na lijevoj strani zajedno s radnjama navedenim u nastavku. Kliknite stavku sa stabla da biste prikazali njene opcije.

Tablice omogućuju individualno ili grupno (ako je odabrano više redaka) upravljanje jedinicama iz redaka. Kliknite redak da biste prikazali opcije za jedinice u njemu. Podaci u tablicama mogu se filtrirati i sortirati.

fs_getting_to_know_table

Objekti u ESMC sustavu mogu se uređivati s pomoću čarobnjaka. Svim čarobnjacima zajednička su određena radna načela:

Koraci su okomito usmjereni od vrha prema dnu.

U svakom trenutku možete se vratiti na bilo koji korak.

Neispravno uneseni podaci označavaju se nakon pomicanja pokazivača u novo polje. Označava se i korak čarobnjaka koji sadrži neispravno unesene podatke.

Opcija Završi nije dostupna dok nisu ispravni svi uneseni podaci.

fs_getting_to_know_web_console_wizard