Overzicht

ESET Security for Microsoft SharePoint is een geïntegreerde oplossing die speciaal is ontworpen voor de reeks Microsoft SharePoint-producten die in een zelfstandige configuratie of als farm op Microsoft Windows Server worden uitgevoerd. Dit product biedt effectieve en robuuste bescherming tegen verschillende soorten malware, virussen en andere infiltraties. ESET Security for Microsoft SharePoint werkt door bestanden te beschermen die zijn opgeslagen in de SharePoint-database met inhoud. Zowel door gebruiker geleverde bestanden die zijn opgeslagen in bibliotheken met documenten, assets, wiki-pagina's, enz., als ASP-pagina's, (JavaScript) scripts, afbeeldingen, enz., die samen de SharePoint-site zelf vormen, zijn beschermd.

ESET Security for Microsoft SharePoint beschermt uw inhoud:

door te filteren tijdens bestandstoegang (On-access filter)

door de database op aanvraag te scannen (Op aanvraag scannen)

Uitvoering van het on-access filter wordt bepaald door SharePoint en het gedrag van het filter verschilt enigszins, afhankelijk van de SharePoint-generatie die wordt gebruikt (2010 of 2007). In het algemeen wordt het on-access filter uitgevoerd wanneer een bestand de eerste keer wordt geopend en het resultaat van de scan wordt in cache geplaatst tot de versie van de database met viruskenmerken is gewijzigd of er een bepaalde tijd is verstreken.

Bij een scan op aanvraag worden alle bestanden en mappen van een website die door de beheerder zijn geselecteerd, hiërarchisch doorlopen. Bestanden worden geopend met het SharePoint-objectmodel (gebaseerd op .NET), waardoor er een universeel beeld ontstaat van alle inhoud die in een SharePoint-farm is opgeslagen en wordt er een afgeleide van de feitelijke databaseservertechnologie gemaakt.

Bij zowel on-access filteren als scannen op aanvraag wordt het volgende gecontroleerd:

Antivirus- en antispywarebeveiliging

Door de gebruiker gedefinieerde regels met verschillende typen voorwaarden