Overzicht

ESET Security for Microsoft SharePoint is een geïntegreerde oplossing die speciaal is ontworpen voor de Microsoft SharePoint-familie van producten die worden uitgevoerd op Microsoft Windows Server in zelfstandige of farmconfiguratie. De oplossing biedt effectieve en robuuste beveiliging tegen diverse typen malware, virussen en andere infiltraties. Met ESET Security for Microsoft SharePoint worden de bestanden beveiligd die zijn opgeslagen in de SharePoint-inhoudsdatabase. Beveiligd worden zowel de door gebruikers geleverde bestanden die zijn opgeslagen in documentbibliotheken, assetbibliotheken, wikipagina's, enz., als ASP-pagina's, (JavaScript-)scripts, afbeeldingen, enz., die samen de SharePoint-site zelf vormen.

ESET Security for Microsoft SharePoint beschermt uw inhoud:

door te filteren tijdens bestandstoegang (On-access filter)

door de database op aanvraag te scannen (Op aanvraag scannen)

De uitvoering van het on-access filter wordt bepaald door SharePoint en het gedrag ervan verschilt enigszins naargelang de generatie SharePoint die wordt gebruikt. Doorgaans wordt het on-access filter uitgevoerd wanneer een bestand voor de eerste keer wordt geopend. Het resultaat van de scan wordt in cache geplaatst tot de virusdatabase is gewijzigd of na verloop van een bepaalde tijd.

Met scan op aanvraag worden alle bestanden en mappen van een door de beheerder geselecteerde website hiërarchisch gecrawld. Bestanden worden geopend met het SharePoint-objectmodel (gebaseerd op .NET), waardoor er een universeel beeld ontstaat van alle inhoud die in een SharePoint-farm is opgeslagen. Daarbij wordt er een samenvatting van de feitelijke databaseservertechnologie gemaakt.

Bij zowel het on-access filter als de scan op aanvraag worden de volgende controles toegepast:

Antivirus- en antispywarebeveiliging

Door de gebruiker gedefinieerde regels met verschillende typen voorwaarden