Lägga till webbkontrollregler
Fönstret Webbkontrollregler gör det möjligt att manuellt skapa eller ändra en befintlig filtreringsregel för webbkontroll.
Namn
Ange en beskrivning av regeln i fältet Namn för bättre identifiering.
Aktiverat
Kryssrutan intill Aktiverad inaktiverar eller aktiverar regeln. Detta är praktiskt om du inte vill ta bort regeln permanent.
Loggfiler
Aktiverar eller inaktiverar loggning för den valda webbkontrollregeln. När funktionen är aktiverad och regeln tillämpas (till exempel när åtkomst till en specificerad webbplats eller webbkategori tillåts eller blockeras), registreras en händelse i loggen ESET Small Business Security enligt den konfigurerade Loggsäkerhetsnivån. När funktionen är inaktiverad upprätthålls regeln fortfarande men ingen loggpost genereras för dess exekvering.
Åtgärd
Välj mellan URL-baserade regler eller kategoribaserade regler:
Åtkomstbehörighet
•Tillåt – åtkomst till URL:en/kategorin tillåts.
•Blockera – blockerar åtkomst till URL:en/kategorin. Du kan klicka på Gå tillbaka för att återgå till den föregående webbplatsen.
•Varna – blockerar åtkomst till URL:en/kategorin. Du kan klicka på Gå tillbaka för att återgå till den föregående webbplatsen eller klicka på Fortsätt för att komma åt webbplatsen. Om du klickar på Fortsätt visas inte blockeringssidan nästa gång du besöker webbplatsen.
•Varna alltid – blockerar åtkomst till URL:en/kategorin. Du kan klicka på Gå tillbaka för att återgå till den föregående webbplatsen eller klicka på Fortsätt för att komma åt webbplatsen. Blockeringssidan visas varje gång du besöker webbplatsen.
Allvarlighetsgrad för loggning
•Felsökning – loggar information som behövs för att finjustera programmet.
•Information – loggar informationsmeddelanden inklusive framgångsrika uppdateringsmeddelanden och alla poster ovan.
•Varning – registrerar kritiska fel och varningsmeddelanden.
Allvarlighetsgraden för loggning kan konfigureras separat för varje lista. |
Användarlista
•Lägg till – öppnar dialogrutan Välj användare eller grupper, där du kan välja önskade användare. Om ingen användare anges tillämpas regeln för alla användare.
•Ta bort – tar bort markerad användare från filtret.