Pridanie pravidiel webovej kontroly
V okne pravidiel webovej kontroly môžete manuálne vytvoriť alebo upraviť pravidlá webovej kontroly.
Názov
Do poľa Názov zadajte popis pravidla na jeho lepšiu identifikáciu.
Zapnuté
Kliknite na prepínač Zapnuté pre vypnutie alebo zapnutie pravidla. Toto môže byť užitočné v prípade, že si neželáte pravidlo odstrániť natrvalo.
Protokoly
Zapne alebo vypne zapisovanie protokolov pre vybrané pravidlo webovej kontroly. Ak je táto možnosť zapnutá, pri každom uplatnení pravidla (napríklad pri povolení alebo zablokovaní prístupu na určitú webovú stránku alebo webovú kategóriu) sa do protokolu ESET Small Business Security zapíše udalosť podľa nastavenej úrovne závažnosti protokolovania. Ak túto možnosť vypnete, pravidlo bude stále platiť, avšak v prípade jeho uplatnenia sa nevytvorí žiadny záznam v protokole.
Akcia
Vyberte si medzi pravidlami založenými na URL adresách a pravidlami na základe kategórií:
Prístupové práva
•Povoliť – prístup k URL adrese/kategórii je povolený.
•Blokovať – blokuje prístup k URL adrese/kategórii. Kliknutím na tlačidlo Späť sa vrátite na predchádzajúcu webovú stránku.
•Upozorniť – blokuje prístup k URL adrese/kategórii. Kliknutím na tlačidlo Späť sa vrátite na predchádzajúcu webovú stránku, prípadne môžete kliknúť na Pokračovať a získať prístup na danú webovú stránku. Ak kliknete na Pokračovať, blokovacia stránka sa pri ďalšej návšteve webovej stránky nezobrazí.
•Vždy upozorniť – blokuje prístup k URL adrese/kategórii. Kliknutím na tlačidlo Späť sa vrátite na predchádzajúcu webovú stránku, prípadne môžete kliknúť na Pokračovať a získať prístup na danú webovú stránku. Blokovacia stránka sa zobrazí pri každej návšteve webovej stránky.
Závažnosť zapisovania do protokolu
•Diagnostické – zaznamenáva do protokolu informácie dôležité pre ladenie programu.
•Informácia – zaznamenáva informatívne správy, napríklad o úspešnej aktualizácii, ako aj udalosti s vyššou závažnosťou.
•Upozornenie – zaznamenáva kritické chyby a varovné správy.
Závažnosť zapisovania do protokolu môže byť nastavená osobitne pre každý zoznam. |
Zoznam používateľov
•Pridať – zobrazí okno Zoznam používateľov, kde je možné vybrať konkrétnych používateľov. Ak nie je vybraný žiadny používateľ, pravidlo sa aplikuje na všetkých.
•Odstrániť – vybraný používateľ bude odstránený z filtra.