Webfelügyeleti szabályok hozzáadása
A Webfelügyeleti szabályok ablakban manuálisan létrehozhat szabályokat, illetve módosíthatja a meglévő webfelügyeleti szűrőszabályt.
Név
A Név mezőbe írt leírás segítségével a könnyebben azonosítható.
Engedélyezve
Kattintson az Engedélyezve kapcsolóra a szabály letiltásához vagy engedélyezéséhez. Ez akkor lehet hasznos, ha nem szeretné véglegesen törölni a szabályt.
Naplófájlok
A kijelölt Webfelügyelet-szabály naplózásának engedélyezése vagy letiltása. Ha engedélyezve van, a szabály alkalmazásakor (például egy adott webhelyhez vagy webkategóriához való hozzáférés engedélyezésekor vagy letiltásakor) az adott esemény bekerül az ESET Small Business Security-naplóba a naplózás beállított részletességi szintjének megfelelően. Ha le van tiltva, akkor a szabály továbbra is érvényesül, viszont nem jön létre naplóbejegyzés a végrehajtásakor.
Művelet
Válasszon az URL-alapú szabályok és a Kategóriaalapú szabályok közül:
Hozzáférési jogosultságok
•Engedélyezés – Az URL-címhez/-kategóriához való hozzáférés megengedett.
•Letiltás – Az URL-címhez/-kategóriához való hozzáférés tiltása. A Vissza gombra kattintva visszatérhet az előző webhelyre.
•Figyelmeztetés – Az URL-címhez/-kategóriához való hozzáférés tiltása. A Vissza gombra kattintva visszatérhet az előző webhelyre, a Folytatás gombra kattintva pedig megnyithatja a webhelyet. Ha a Folytatás gombra kattint, a letiltott oldal nem fog megjelenni a webhely következő alkalommal való meglátogatásakor.
•Figyelmeztetés mindig – Az URL-címhez/-kategóriához való hozzáférés tiltása. A Vissza gombra kattintva visszatérhet az előző webhelyre, a Folytatás gombra kattintva pedig megnyithatja a webhelyet. A letiltott oldal minden alkalommal meg fog jelenni, amikor meglátogatja a webhelyet.
Naplózás részletessége
•Hibakeresés – A program pontos beállításához szükséges információk naplózása.
•Információk – Tájékoztató jellegű üzenetek rögzítése a naplóba (beleértve a sikeres frissítésekről szóló üzeneteket és a fent említett bejegyzéseket).
•Figyelmeztetés – Kritikus figyelmeztetések és figyelmeztető üzenetek rögzítése.
A Naplózás részletessége beállítás listánként külön konfigurálható. |
Felhasználólista
•Hozzáadás – Megnyitja a Felhasználók és csoportok párbeszédpanelt, ahol kiválaszthatja a kívánt felhasználókat. Ha nincs megadva felhasználó, a program az összes felhasználóra alkalmazza a szabályt.
•Eltávolítás – Eltávolítja a szűrőből a kijelölt felhasználót.