HIPS interaktivt vindu

HIPS-varselvinduet lar deg opprette en regel basert på eventuelle nye handlinger som HIPS oppdager. Deretter definerer HIPS forholdene denne handlingen skal tillates eller blokkeres under.

Regler opprettet fra varselvinduet betraktes som likeverdige med reglene opprettet manuelt. En regel opprettet fra et dialogvindu kan være mindre spesifikk enn regelen som utløste dialogvinduet. Dette betyr at etter å ha opprettet en regel i dialogboksen, kan den samme operasjonen utløse det samme vinduet. For mer informasjon, se Prioritet for HIPS-regler.

Hvis standardhandlingen for en regel er satt til Spør hver gang, vises et dialogvindu hver gang regelen utløses. Du kan velge mellom å Avvise eller Tillate operasjonen. Hvis du ikke velger en handling innenfor gitt tid, velges en ny handling basert på reglene.

Husk til programmet slutter fører til at handlingen Tillate/Avvise brukes inntil reglene eller filtreringsmodusen endres, en HIPS-modul oppdateres eller systemet starter på nytt. Etter enhver av disse tre handlingene, vil midlertidige regler slettes.

Alternativet Opprett regel og husk permanent oppretter en ny HIPS-regel, som kan endres senere i HIPS-regelbehandling-delen (krever administrasjonsprivilegier).

Klikk på Detaljer nederst for å se hvilket program som utløser operasjonen, filens rykte eller hva slags operasjon du blir bedt om å tillate eller nekte.

Du kan få tilgang på innstillinger for mer detaljerte regelparametre ved å klikke på Avanserte alternativer. Alternativene nedenfor er tilgjengelige dersom du velger Opprett regel og husk permanent:

Opprett en regel som bare er gyldig for dette programmet – Hvis du velger bort denne avmerkingsboksen, opprettes regelen for alle kildeprogrammer.

Kun for operasjon – Velg regelfil/program/registeroperasjon(er). Se beskrivelser for alle HIPS-operasjoner.

Bare for mål – Velg fil/program/registermål.

important

Uendelige HIPS-varsler?

For å skjule varslene endrer du filtreringsmodus til Automatisk modus i Avansert oppsett > Deteksjonsmotor > HIPS > Host Intrusion Prevention System.

DIALOG_HIPS