Nettlesers personvern og sikkerhet

Du kan aktivere funksjonen Nettlesers personvern og sikkerhet gjennom en tilpasset utvidelse som er tilgjengelig i støttede nettlesere (kun Google Chrome, Mozilla Firefox og Microsoft Edge).

Slik installerer og aktiverer du utvidelsen:

1.Forsikre deg om at du bruker den nyeste versjonen av ESET Small Business Security, og start datamaskinen på nytt etter oppdateringen.

2.Åpne nettleseren din.

3.Utvidelsen er installert i nettleseren din.

4.Aktiver utvidelsen og nettleseren mens utvidelsens detaljside vises.

Hovedmenyen til nettleserutvidelsen Nettlesers personvern og sikkerhet er delt inn i følgende deler:

Oversikt

Sikkert søk

Klikk på bryterikonet MODULE_INACTIVE ved siden av Skann søkeresultater for å aktivere funksjonen og se hvilke resultater som er trygge å klikke på. Sikkert søk evaluerer oppførte koblingsadresser og betyr ikke nødvendigvis at nettstedet ikke inneholder skadelig programvare. Deteksjonsmotoren vår oppdager deretter skadelig programvare på nettstedet.

Nettleseropprydding

Slett nettleserdataene dine eller sett opp regelmessige oppryddinger. Du kan legge til nettsteder der du ønsker å godta informasjonskapsler og forbli pålogget selv etter at du har utført nettleseropprydding ved å legge dem til i en liste.

Engangsopprydding – Velg tidsperioden fra rullegardinmenyen og datatypen du vil slette. Du kan velge mellom alternativene alle data, private og tilpassede utvalg.

Regelmessig opprydding – Klikk på bryterikonet MODULE_INACTIVE ved siden av Regelmessig opprydding for å aktivere funksjonen. Velg tidsperioden fra rullegardinmenyen og datatypen du vil slette regelmessig. Du kan velge mellom alternativene alle data, private og tilpassede utvalg.

Alternativet Egendefinerte data består av følgende kategorier:

Leserlogg

Nedlastingslogg

Informasjonskapsler og nettstedsdata

Bufrede bilder og filer

Passord og påloggingsdata

Autofyllingsdata for skjema

Metadataopprydding

Funksjonen metadataopprydding kontrollerer personverndata som potensielt kan eksponeres via EXIF-metadata som deles i mediefiler, dokumenter og andre støttede filformater. Klikk på bryterikonet MODULE_INACTIVE ved siden av Rengjør metadata hver gang du laster opp et bilde for å aktivere fjerning av metadata.

important

Du må omstarte nettleseren for å sikre at metadataopprydding fungerer som den skal.

Klikk på bryterikonet MODULE_INACTIVE ved siden av Få varsler i nettleseren for å aktivere visning av varsler etter metadataopprydding.

Overblikk over nettstedsinnstillinger

Enkel tilgang til og administrasjon av nettstedstillatelser for å kontrollere hvilken informasjon nettsteder kan bruke.

Varsler – Gå gjennom hvilke nettsteder du vil tillate/blokkere varslinger for, eller om du vil at nettleserutvidelsen Spør deg hver gang.

Avansert oppsett

Nettleseropprydding

Avanserte innstillinger for informasjonskapsler

Liste over nettsteder der du ønsker å godta informasjonskapsler og forbli pålogget selv etter at du har utført nettleseropprydding. Skriv inn URL-adressen i tekstfeltet og klikk på Legg til. Du kan fjerne den fra listen når som helst ved å klikke på minusikonet ICON_REMOVE_DOMAIN ved siden av det spesifikke nettstedet.

Nederst på siden er en liste over foreslåtte domener som for øyeblikket er åpnet i nettleseren. Hvis du ikke kan se det spesifikke nettstedet, klikker du på oppdater listen og legger det til i listen over godkjente informasjonskapsler ved å klikke på pluss-ikonet ICON_ADD.

Overblikk over nettstedsinnstillinger

Enkel tilgang til og administrasjon av nettstedstillatelser for å kontrollere hvilken informasjon nettsteder kan bruke.

Varsler – Gå gjennom hvilke nettsteder du vil tillate/blokkere varslinger for, eller om du vil at nettleserutvidelsen Spør deg hver gang.

Utseende

Tilpass fargevalget til grensesnittet etter dine preferanser. Du kan velge ønsket fargevalg ved å velge avmerkingsboksen Lys eller Mørk.