Jak začít
Přidání účtu do ESET Secure Authentication)
Po úspěšné instalaci na vašem zařízení otevřete mobilní aplikaci ESET Secure Authentication.
Potřebujete QR kód, aktivační odkaz nebo kód pro ruční nastavení ze systému nebo služby, kterou chráníte (například portály ESET nebo služby třetích stran podporující časově podmíněné jednorázové heslo (TOTP)). |
Podpora tokenů aplikace Google Authenticator Mobilní aplikace ESET Secure Authentication podporuje tokeny Google Authenticator – místo Google Authenticator můžete při přihlašování ke službě Google chráněné dvoufázovým ověřováním použít mobilní aplikaci ESET Secure Authentication. |
Podpora více uživatelů domény Mobilní aplikace ESET Secure Authentication podporuje ověřování více uživatelů domény. Pokud používáte několik uživatelských účtů v doméně/síti chráněné pomocí 2FA, ověřovací tokeny všech vašich uživatelských účtů mohou být uloženy v jediné mobilní aplikaci. |
Pro přidání účtu si vyberte jeden ze dvou běžných scénářů uvedených níže:
Spravováno společností (Push + OTP)
Váš IT správce (nebo aplikace ESET Secure Authentication při samoregistraci) vám poskytne odkaz pro registraci nebo QR kód:
1.Otevřete mobilní aplikaci ESET Secure Authentication a ťukněte na tlačítko Přidat účet.
2.Naskenujte QR kód (nebo otevřete registrační odkaz v telefonu).
3.Pokud budete vyzváni, nastavte PIN a volitelně povolte biometrii pro rychlejší a bezpečný přístup.
Samostatný autentifikátor (nevyžaduje se ESET Secure Authentication server)
Používejte mobilní aplikaci ESET Secure Authentication (například Google Authenticator) k ověřování na webových stránkách a ve službách, které podporují TOTP:
1.V mobilní aplikaci ESET Secure Authentication ťukněte na tlačítko Přidat účet.
2.Naskenujte QR kód webu (poskytnutý přímo na webové stránce nebo e-mailem).
Nový účet se po přidání zobrazí v mobilní aplikaci ESET Secure Authentication.
Akce účtu
Po ťuknutí na ikonu tří teček vedle účtu jsou k dispozici následující akce účtu:
•Přejmenovat – ťukněte na Přejmenovat > zadejte název, který chcete zobrazit > ťukněte na Uložit. Po uložení nového názvu se původní název účtu zobrazí v podrobnostech účtu a na obrazovce Pokus o přihlášení při schvalování push notifikace.
•Odstranit – ťukněte na Odstranit > Odstranit.
Odstranění účtu z aplikace je trvalé a nelze jej vrátit zpět. |