ERA struktura

Za upravljanje malim i srednjim mrežama (1000 klijenata ili manje) obično je dovoljno jedno računalo s instaliranim ERA serverom i svim njegovim komponentama (isporučeni web-server, baza podataka itd.). Možete ga smatrati jednim serverom ili samostalnom instalacijom. Svi klijenti kojima se upravlja izravno su povezani s ERA serverom putem ERA agenta. Administrator se može povezati s ERA web-konzolom s bilo kojeg računala na mreži putem web-preglednika ili može pokrenuti web-konzolu izravno s ERA servera.

ds_single_server_small_business

Grupe

Grupe vam omogućuju da organizirate krajnje točke na svojoj mreži kako biste im sustavno dodjeljivali pravila.

Dostupan vam je ručni odabir krajnjih točki koje pripadaju određenoj statičkoj grupi. Dinamičke su grupe utemeljene na predlošcima i automatski uključuju krajnje točke koje ispunjavaju kriterije utvrđene u vašem predlošku.

Članci u bazi znanja dostupni su kako bi vam pomogli dodati računala u statičke grupe, stvoriti nove predloške dinamičkih grupa i dodijeliti pravilo grupi.

Dodatne informacije o grupama možete pronaći u temama Rad s ESET Remote Administratorom i Grupe Administratorskog vodiča sustava ERA.

Certifikati

Certifikati – certifikati se upotrebljavaju za prepoznavanje računala na vašoj mreži, čime se omogućuje sigurna komunikacija između vašeg ERA servera i klijenata, te za uspostavljanje sigurne veze ERA web-konzole.

validation-status-icon-infoNAPOMENA

Da bi sve komponente mogle pravilno komunicirati, svi certifikati ravnopravnih računala moraju biti valjani i potpisani od strane istog izdavatelja certifikata.

Izdavatelj certifikata – izdavatelj certifikata upotrebljava se za potvrdu valjanosti certifikata koji se distribuiraju s vaše mreže. U korporativnom okruženju javni ključ može se upotrijebiti za automatsko povezivanje klijentskog softvera s ERA serverom kako bi se omogućila daljinska instalacija ESET-ovih proizvoda.

Više informacija o certifikatima i izdavatelju certifikata potražite u mrežnoj pomoći.