Instalacija instalacijskog paketa

Ako ste uspješno izradili instalacijski paket i kopirali datoteku na računalo na kojem će se instalirati ERA agent i ESET Endpoint program, slijedite ove korake:

validation-status-icon-infoNAPOMENA

Instalacijski paket također možete instalirati u načinu rada bez zvuka. Više informacija možete pronaći u članku u bazi znanja.

Instalacijski program morate pokrenuti s pomoću ugrađenog administratorskog računa ili računa administratora domene (ako je ugrađeni administratorski račun deaktiviran). Nijedan drugi korisnik neće imati dovoljna prava pristupa, čak ni ako je član grupe administratora. Zato morate upotrijebiti ugrađeni administratorski račun jer nećete moći uspješno dovršiti instalaciju s pomoću nijednog drugog korisničkog računa osim lokalnog računa ili računa administratora domene.

1.Pokrenite datoteku instalacijskog programa na klijentskom računalu (ili računalima).

validation-status-icon-warning VAŽNO

Instalacijski paket ima oblik .exe datoteke i ispravan je samo za sustav Windows.

2.Prikazat će se komponente koje su uključene u instalacijski paket.

3.Prije nego što nastavite s instalacijskim postupkom, važno je da deinstalirate sve sigurnosne aplikacije koje su već prisutne na računalu. Odaberite potvrdni okvir pokraj opcije Želim deinstalirati neželjene antivirusne aplikacije s pomoću programa ESET AV Remover kako bi ESET AV Remover skenirao vaš sustav i uklonio sve podržane sigurnosne aplikacije.. Kliknite Nastavi da biste instalirali program.

admin7

Ako ste označili potvrdni okvir, slijedite upute na zaslonu ili potražite daljnje upute u mrežnoj pomoći za AV Remover.

4.Pročitajte i prihvatite Licenčni ugovor za krajnjeg korisnika ako se slažete s njime.

5.ESET AV Remover skenirat će vaš sustav i ukloniti ostale sigurnosne aplikacije. Kada uklanjanje završi, kliknite Nastavi s instalacijom.

6.Sljedeći korak u postupku instalacije jest konfiguriranje postavki zaštite ESET Endpoint programa.

7.Zatražit će se da konfigurirate <%ESET_LIVE_GRID%>. <%ESET_LIVE_GRID%> pomaže vam da trenutno i neprekidno informirate ESET o novim infiltracijama, što nam omogućuje da pružamo bolju zaštitu korisnicima.

8.Odaberite željenu opciju za otkrivanje potencijalno neželjenih aplikacija (pogledajte Što je potencijalno neželjena aplikacija?). Možete promijeniti direktorij u koji će se program instalirati tako da kliknete Promijeni mapu za instalaciju.

Agent1

9.Kliknite Instaliraj.

10. Nakon završetka instalacije kliknite Završi. ESET Endpoint Security automatski će se otvoriti. Možete provjeriti status dnevnika na klijentskom računalu (C:\ProgramData\ESET\RemoteAdministrator\Agent\Logs\status.html) kako biste provjerili radi li ERA agent ispravno.