Računala i grupe

Statičke i dinamičke grupe

Svi uređaji, uključujući mobilne uređaje i računala, nalaze se u statičkoj grupi. Statičke grupe upotrebljavaju se za organizaciju računala i objekata u hijerarhiju i definiranje prava pristupa. Svako računalo nalazi se u jednoj statičkoj grupi, ne u njih više. Također postoje dinamičke grupe, koje se mogu shvatiti kao prilagođeni filtri u kojima osoba može postaviti pravila za odgovarajuće filtriranje računala. Računalo se istodobno može nalaziti u različitim dinamičkim grupama ili ni u jednoj.

Korisnici i dopuštenja

Statičke grupe imaju važnu ulogu u sigurnosnom modelu sustava ERA. Svaki objekt (računalo, zadatak, pravilo, izvješće, obavijest) nalazi se u statičkoj grupi. Pristup svakom objektu određen je skupom dopuštenja dodijeljenim korisniku.

icon_details_hoverNAPOMENA

Nova instalacija sustava ERA ima administratora (izvornog korisnika s osnovnom grupom SVI) kao jedini račun.

Računala

Sva klijentska računala kojima se može pristupiti putem programa ESET Remote Administrator prikazana su ovdje organizirana prema skupinama. Kada kliknete grupu na popisu (na lijevoj strani), prikazat će se članovi (klijenti) grupe u desnom oknu. Klijente (računala) možete filtrirati pomoću filtara na vrhu stranice. Kada kliknete opciju Dodaj filtar, prikazuju se dostupni kriteriji filtriranja. Također postoji i nekoliko unaprijed definiranih filtara koji su lako dostupni.

Da biste filtrirali klijente prema težini otkrivenih problema, možete upotrijebiti ikone statusa (crveno za pogreške, žuto za upozorenja, zeleno za obavijesti i sivo za neupravljana računala). Ikona statusa prikazuje trenutačno stanje pojedinog klijentskog računala i ESET-ovo rješenje koje je na njemu instalirano. Možete sakriti ili prikazati ikone statusa različite težine kako biste procijenili različite klijente na svojoj mreži prema statusu. Primjerice, da biste vidjeli samo računala s upozorenjima, ostavite prikazanu samo žutu ikonu (ostale ikone potrebno je sakriti). Da biste vidjeli i upozorenja i pogreške, ostavite prikazane crvene i žute ikone statusa. Osim prikazivanja i skrivanja statusa možete upotrijebiti i sljedeće prilagodbe za zaslon Računala:

Podgrupe – odaberite ovaj potvrdni okvir da bi se prikazale podgrupe trenutačno odabrane grupe.

Neupravljano – klijenti, računala na mreži koja nemaju instaliran ERA agent označeni su s unmanaged u stupcu statusa.

Pomoću padajućeg izbornika ispod filtara možete ograničiti popis prikazanih klijenata (računala). Dostupne su sljedeće kategorije:

oSvi uređaji prikazat će sva klijentska računala bez filtriranja. Možete koristiti kombinaciju svih navedenih mogućnosti filtriranja kad sužavate prikaz.

oŠtiti ESET (zaštićeno programom tvrtke ESET)

oRemote Administrator (pojedine ERA komponente kao što su agent, RD Sensor, proxy itd.)

oOstalo (Shared Local Cache, virtualni uređaj). Nakon odabira prikazat će se samo pripadajući klijenti.

validation-status-icon-infoNAPOMENA

ako niste uspjeli pronaći određeno računalo na popisu, a znate da se nalazi u vašoj ERA infrastrukturi, provjerite jeste li isključili sve filtre. Možete kliknuti i zaglavlje stupca da biste sortirali računala prema tom atributu.

computer_filters

Za stvaranje novih grupa, stvaranje novih zadataka ili odabir drugih dostupnih radnji možete upotrijebiti kontekstni izbornik (ikona icon_cogwheel).

Gumb Računala omogućuje vam izvršavanje nekoliko radnji, primjerice ručno dodavanje novih računala, prikaz detalja o odabranom računalu, premještanje jednog ili više odabranih računala u drugu grupu i ostalo.