Cjelovita instalacija ERA servera

hmtoggle_plus0Nadograđujete raniju verziju sustava ERA?

Za novu instalaciju programa ESET Remote Administrator 6 preuzmite cjeloviti instalacijski program u odjeljku za preuzimanje na ESET-ovoj stranici pod opcijom Remote Administrator 6 (kliknite icon_plus da biste proširili kategoriju).

Ova značajka omogućuje instalaciju komponenti sustava ERA pomoću ERA čarobnjaka za instalaciju.

1.Provjerite jeste li ispunili sve preduvjete za instalaciju prije nego što nastavite.

2.Otvorite instalacijski paket i kliknite „Dalje” na zaslonu dobrodošlice.

welcome

3. Odaberite Instaliraj Remote Administrator server i kliknite Dalje. Po potrebi možete prilagoditi jezične postavke u padajućem izborniku Jezik prije nastavka.

package_installation_select

4.Nakon prihvaćanja EULA-e kliknite Sljedeće. Odaberite primjenjive komponente koje želite instalirati i kliknite Instaliraj.

MICROSOFT SQL SERVER EXPRESS:

Ako već imate instaliranu drugu verziju Microsoft SQL Servera ili MySQL-a ili ako se namjeravate povezati s drugim SQL Serverom, odznačite ovu komponentu.

Nećete moći instalirati Microsoft SQL Server Express na domenskom kontroleru. To se može dogoditi ako koristite Windows SBS / Essentials. Preporučujemo da instalirate ESET Remote Administrator na drugi server ili da upotrijebite Microsoft SQL Server ili MySQL Server za pokretanje ERA baze podataka. Više informacija.

package_installation_components

Ako se tijekom provjere preduvjeta pojave pogreške, riješite ih. Pobrinite se da sustav zadovoljava sve preduvjete za instalaciju.

package_missing_system_requirements

validation-status-icon-infoNAPOMENA

Sljedeća obavijest može se prikazati ako na vašem sustavu nema dovoljno prostora na disku za instalaciju ERA sustava:

validation-status-icon-error Na disku sustava slobodna su samo 32 MB

Da biste instalirali sustav ERA, morate imati barem 5000 MB slobodnog prostora na disku.

5.Kada završi provjera preduvjeta i ako vaše okruženje zadovoljava sve preduvjete, započet će instalacija. Imajte na umu da instalacija može potrajati više od sat vremena ovisno o vašem sustavu i mrežnoj konfiguraciji.

package_installation_progress

6.Unesite valjani licenčni ključ (nalazi se u poruci e-pošte o novoj kupnji koju ste primili od tvrtke ESET) i kliknite Dalje. Ako upotrebljavate naslijeđene podatke o licenci (korisničko ime i lozinku), pretvorite korisničke podatke u licenčni ključ. Također možete odabrati opciju „Aktiviraj kasnije”. Ako odaberete opciju „Aktiviraj kasnije”, dodatne upute potražite u poglavlju Aktivacija.

package_installation_activation

7.Ako ste odabrali mogućnost instalacije sustava Microsoft SQL Server Express u 2. koraku, provjerit će se veza s bazom podataka – prijeđite na 9. korak. Ako imate postojeći server baze podataka, u sljedećem koraku zatražit će se da unesete informacije o vezi s bazom podataka. Kliknite Sljedeće za pokretanje provjere baze podataka.

8.Definirajte vezu sa serverom baze podataka:

Ako ste odabrali Microsoft SQL Server Express, odaberite MS SQL Server pomoću provjere autentičnosti u sustavu Windows ili MS SQL Server i konfigurirajte postavke veze.

Ako upotrebljavate postojeći Microsoft SQL Server ili MySQL Server, odaberite vrstu baze podataka i konfigurirajte postavke veze.

Unesite naziv baze podataka, naziv hosta i broj porta (te informacije možete pronaći u upravitelju konfiguracije Microsoft SQL Servera) te detalje o računu administratora baze podataka (korisničko ime i lozinku) u odgovarajuća polja, a zatim kliknite Dalje. Provjerit će se veza s bazom podataka.

package_installation_db_connection

Račun baze podataka

Možete upotrijebiti namjenski korisnički račun za bazu podataka koji će imati pristup samo ERA bazi podataka, SA račun (MS SQL) ili root račun (MySQL). Kada upotrebljavate namjenski korisnički račun, taj račun mora imati odgovarajuća dopuštenja za pristup bazi podataka. Ako ne namjeravate upotrebljavati namjenski korisnički račun, unesite administratorski račun (SA ili root).

Ako ste u prethodnom prozoru unijeli SA račun ili root račun, kliknite Da za nastavak upotrebe SA/root računa kao korisnik baze podataka za ESET Remote Administrator.

package_installation_db_user_root

Ako kliknete Ne, morate odabrati Stvori novog korisnika (ako ga niste prethodno stvorili) ili Upotrijebi postojećeg korisnika (ako imate namjenski korisnički račun za bazu podataka).

package_installation_db_user_create_use

9.Prikazat će se upit za unos nove lozinke administratorskog računa za web-konzolu. Ta je lozinka važna jer ćete je koristiti za prijavu na ERA web-konzolu. Kliknite Dalje.

package_installation_webconsole

10. Polja možete ostaviti prazna ili unijeti informacije o tvrtki da bi se prikazale u pojedinostima o certifikatima ERA agenta i ERA servera. certifikati. Certifikati provjeravaju identitet agenta i servera te omogućuju sigurnu komunikaciju putem SSL-a. Vaš certifikat uključuje javni ključ, naziv servera, dodatne informacije o serveru i potpis koji je izračunao izdavatelj certifikata. Ako ste odlučili unijeti lozinku u polje Lozinka izdavatelja, obavezno je zabilježite na sigurnom mjestu jer će vam trebati za buduće nadogradnje ili migracije. Kliknite Dalje i zatim Instaliraj.

package_installation_certificate

11. Prilikom instalacije komponenti po završetku instalacije pojedine komponente pored nje prikazat će se zelena potvrdna kvačica.

package_install_progress02

12. Kada se instalacija dovrši, prikazat će se poruka „Uspjela je instalacija ESET Remote Administrator servera” zajedno s URL adresom ERA web-konzole. Kliknite URL da biste otvorili web-konzolu ili kliknite Završi da biste zatvorili prozor.

package_installation_successful