Postupci nadogradnje, migracije i ponovne instalacije

U ovom odjeljku opisuju se različiti načini za nadogradnju, migraciju i ponovnu instalaciju vašeg ESET Remote Administrator servera i drugih ERA komponenta.

1. Nadogradnja prethodne ERA generacije

Kako nadograditi/migrirati stariju generaciju proizvoda ESET Remote Administrator 5 na ESET Remote Administrator 6 s pomoću alata za migraciju.

2. Nadogradnja sa starije verzije ERA 6 na najnoviju verziju ERA 6

Kako nadograditi komponente vaše ESET Remote Administrator infrastrukture.

validation-status-icon-infoNAPOMENA: Da biste provjerili trenutačnu verziju svake ERA komponente, pogledajte koja je vaša verzija ESET Remote Administrator servera. Idite na stranicu O programu na ERA web-konzoli, a zatim pogledajte sljedeći članak u bazi znanja u kojem je naveden popis svih verzija ERA komponenti po ERA serveru.

3. Migracija ili ponovna instalacija sustava ERA 6 s jednog servera na drugi

Kako izvršiti migraciju s jednog servera na drugi ili ponovno instalirati ERA server.

validation-status-icon-infoNAPOMENA: Ako namjeravate izvršiti migraciju s jednog ERA servera na novo serversko računalo, morate izvesti/sigurnosno kopirati sve izdavatelje certifikate kao i certifikat ERA servera. U suprotnome nijedna od ERA komponenti neće moći komunicirati s novim ERA serverom.

4. Ostali postupci

Kako promijeniti IP adresu ili naziv hosta ERA servera.

validation-status-icon-warning VAŽNO: Nakon nadogradnje ranijih verzija programa ESET Remote Administrator na verziju 6.5 doći će do znatnih promjena za korisnike i zadatke. Sigurnosni model verzije ERA 6.5 razlikuje se od prethodnoga i potreban je pregled korisničkih postavki, grupa i zadataka. Više informacija potražite u temi Koraci nakon migracije u administratorskom vodiču.