Instalacija ERA servera

Cjeloviti ERA instalacijski program dostupan je samo za operacijske sustave Windows. Ova značajka omogućuje instalaciju komponenti sustava ERA pomoću ERA čarobnjaka za instalaciju.

 

1.Otvorite instalacijski paket i kliknite Sljedeće na zaslonu dobrodošlice.

welcome

2.Odaberite Instaliraj Remote Administrator server i kliknite Sljedeće. Po potrebi možete prilagoditi jezične postavke u padajućem izborniku Jezik prije nastavka.

package_installation_select

3.Nakon prihvaćanja EULA-e kliknite Sljedeće. Odaberite primjenjive komponente koje želite instalirati i kliknite Instaliraj.

MICROSOFT SQL SERVER EXPRESS:

Ako već imate instaliranu drugu verziju Microsoft SQL Servera ili MySQL-a ili ako se namjeravate povezati s drugim SQL Serverom, odznačite ovu komponentu.

Nećete moći instalirati Microsoft SQL Server Express na domenskom kontroleru (primjerice, ako koristite Windows SBS / Essentials). Preporučujemo da instalirate ESET Remote Administrator na drugi server ili da upotrijebite Microsoft SQL Server ili MySQL Server za pokretanje ERA baze podataka. Dodatne informacije.

VAŽNE INFORMACIJE O APACHE HTTP PROXYJU:

Ako to učinite, automatski će se stvoriti i primijeniti nekoliko pravila na temelju proxyja za klijente, čime se može uštedjeti mnogo propusnosti veze na podacima preuzetim s interneta i poboljšati brzina preuzimanja za nadogradnje programa. Preporučujemo da označite potvrdni okvir pored Apache HTTP proxyja ako ćete upravljati s više od 37 računala putem ERA sustava. Ako želite, kasnije možete instalirati Apache HTTP proxy.

Više informacija potražite u odjeljcima Što je Apache HTTP proxy? I Razlike između HTTP proxyja Apache, mirror alata i izravne povezivosti.

package_installation_components

4.Ako se tijekom provjere preduvjeta pojave pogreške, riješite ih. Pobrinite se da sustav zadovoljava sve preduvjete.

package_missing_system_requirements

Sljedeća obavijest može se prikazati ako na vašem sustavu nema dovoljno prostora na disku za instalaciju ERA sustava:

validation-status-icon-error Na disku sustava slobodna su samo 32 MB

Da biste instalirali ERA sustav, morate imati barem 5000 MB slobodnog prostora na disku.

5.Kada završi provjera preduvjeta i ako vaše okruženje zadovoljava sve preduvjete, započet će instalacija.

 

validation-status-icon-infoNAPOMENA: ERA čarobnjak za instalaciju ne reagira tijekom instalacije.

package_install_process

6.Unesite ispravan licenčni ključ (nalazi se u poruci e-pošte o novoj kupnji koju ste primili od tvrtke ESET) i kliknite Dalje. Ako upotrebljavate podatke o naslijeđenoj licenci (korisničko ime i lozinku), pretvorite podatke u licenčni ključ. Također možete odabrati mogućnost Aktiviraj kasnije. Ako odaberete opciju Aktiviraj kasnije, potražite dodatne upute u poglavlju Aktivacija.

package_installation_activation

7.Ako ste odabrali mogućnost instalacije sustava Microsoft SQL Server Express u 2. koraku, provjerit će se veza s bazom podataka – prijeđite na Korisnik web-konzole i veza sa serverom. Ako imate postojeći server baze podataka, u sljedećem koraku zatražit će se da unesete informacije o vezi s bazom podataka.

8.Ako upotrebljavate postojeći SQL Server ili MySQL, konfigurirajte postavke veze u skladu s tim. Unesite naziv baze podataka, naziv hosta, broj porta (te informacije možete pronaći u upravitelju konfiguracije Microsoft SQL Servera) te detalje računa baze podataka (korisničko ime i lozinku) u odgovarajuća polja, a zatim kliknite Dalje. Provjerit će se veza s bazom podataka. Ako imate postojeću ERA bazu podataka (iz prethodne ERA instalacije) na serveru baze podataka, to će se otkriti. Možete odabrati mogućnost Upotrijebi postojeću bazu podataka i primijeni nadogradnju ili Ukloni postojeću bazu podataka i instaliraj novu verziju.

validation-status-icon-infoNAPOMENA: Dvije su mogućnosti za unos informacija o računu baze podataka. Možete upotrijebiti namjenski korisnički račun za bazu podataka koji će imati pristup samo ERA bazi podataka ili možete upotrijebiti SA račun (MS SQL) ili root račun (MySQL). Ako odlučite upotrijebiti namjenski korisnički račun, potrebno je stvoriti račun s posebnim ovlastima. Pojedinosti potražite pod Namjenski korisnički račun za bazu podataka. Ako ne namjeravate upotrebljavati namjenski korisnički račun, unesite administratorski račun (SA ili root).

package_installation_db_connection

Ako ste u prethodnom prozoru unijeli SA račun ili korijenski račun, kliknite Da za nastavak upotrebe SA/korijenskog računa kao korisnik baze podataka za ESET Remote Administrator.

package_installation_db_user_root

Ako kliknete Ne, morate odabrati Stvori novog korisnika (ako ga niste prethodno stvorili) ili Upotrijebi postojećeg korisnika (ako imate namjenski korisnički račun za bazu podataka kako je navedeno ovdje).

package_installation_db_user_create_use

9. Prikazat će se odzivnik za unos lozinke administratorskog računa za web-konzolu. Ta je lozinka važna jer ćete je koristiti za prijavu na ERA web-konzolu. Kliknite Dalje.

package_installation_webconsole

10. Polja možete ostaviti prazna ili unijeti informacije o tvrtki da bi se prikazale u pojedinostima certifikata ERA agent i ERA servera. Ako odlučite unijeti lozinku u polje Lozinka izdavatelja, obavezno je upamtite. Kliknite Sljedeće.

package_installation_certificate

11. Prikazat će se napredak instalacije.

package_install_progress02

12. Po završetku instalacije prikazat će se poruka „Uspjela je instalacija ESET Remote Administrator servera” zajedno s URL adresom ERA web-konzole. Da biste otvorili web-konzolu, kliknite URL adresu ili Završi.

package_installation_successful

Ako instalacija nije uspješna:

Pregledajte dnevnike instalacije u cjelovitom instalacijskom paketu. Direktorij dnevnika isti je kao i direktorij za cjeloviti instalacijski program, primjerice:
C:\Users\Administrator\Downloads\x64\logs\

Dodatne korake za rješavanje problema potražite u odjeljku Otklanjanje poteškoća.