Preduvjeti za Mobile Device Connector – Linux

Za instalaciju komponente Mobile Device Connector u sustavu Linux moraju biti zadovoljeni sljedeći preduvjeti:

Server baze podataka već je instaliran i konfiguriran zajedno s korijenskim računom (korisnički račun ne mora biti stvoren prije instalacije jer instalacijski program može stvoriti račun).

ODBC upravljački program za povezivanje sa serverom baze podataka (MySQL/MS SQL) instaliran je na računalo.
apt-get install unixodbc libmyodbc (Distribucijski paket sustava Debian, Ubuntu)
yum install mysql-connector-odbc (Distribucijski paket sustava CentOS, Red-Hat, Fedora)
zypper install unixodbc myodbc-unixbox (Distribucijski paket sustava OpenSUSE)

validation-status-icon-infoNAPOMENA: Upotrijebite paket unixODBC_23 (ne standardni unixODBC) za povezivanje ERA servera s MySQL bazom podataka bez ikakvih problema. To posebice vrijedi za SUSE Linux.

validation-status-icon-infoNAPOMENA: Od verzije Ubuntu 16.04.1 LTS, paket libmyodbc uklonjen je iz službenog repozitorija sustava Ubuntu. Preporučujemo da preuzmete poseban paket sa službene stranice i instalirate ga. Međutim, taj se paket neće nadograđivati metodom apt-get upgrade sustava Ubuntu i zahtijeva ručnu nadogradnju.

oInstalacijska datoteka za servis MDMCore postavljena je kao izvršna.

chmod +x MDMCore-Linux-x86_64.sh

oNakon instalacije provjerite radi li servis MDMCore.

service mdmcore status

oMinimalna podržana verzija protokola openSSL je openssl-1.0.1e-30

validation-status-icon-infoNAPOMENA: Ako je vaša MDM baza podataka na MySQL serveru prevelika (tisuće uređaja), standardna je vrijednost innodb_buffer_pool_size premalena. Više informacija o optimizaciji baze podataka potražite na sljedećoj web-stranici: http://dev.mysql.com/doc/refman/5.6/en/optimizing-innodb-diskio.html

validation-status-icon-warning VAŽNO: Trebat ćete SSL certifikat u .pfx formatu za sigurnu komunikaciju putem HTTPS-a. Preporučujemo da se koristite certifikatom koji vam je dao izdavatelj certifikata (ERA izdavatelj certifikata ili izdavatelj certifikata treće strane). Samopotpisani certifikati ne preporučuju se jer korisnicima ne dopuštaju svi mobilni uređaji prihvaćanje samopotpisanih certifikata. To nije problem s certifikatima koje je potpisao izdavatelj certifikata jer su oni pouzdani i ne zahtijevaju prihvaćanje od strane korisnika.

validation-status-icon-infoNAPOMENA: Trebat ćete certifikat koji je potpisao izdavatelj certifikata (ERA izdavatelj certifikata ili izdavatelj certifikata treće strane) i odgovarajući privatni ključ te upotrijebiti standardne postupke za njihovo spajanje (tradicionalno s pomoću OpenSSL-a) u jednu .pfx datoteku:

openssl pkcs12 -export -in certificate.cer -inkey privateKey.key -out httpsCredentials.pfx
To je standardan postupak za većinu servera koji upotrebljavaju SSL certifikate.

validation-status-icon-warning VAŽNO: Za izvanmrežnu instalaciju bit će vam potreban i certifikat ravnopravnog računala (certifikat agenta izvezen iz programa ESET Remote Administrator). Također se možete koristiti svojim prilagođenim certifikatom s ERA sustavom.