Mirror alat

Mirror alat potreban je za izvanmrežne aktualizacije baze podataka virusnih potpisa. Ako klijentska računala nemaju internetsku vezu i potrebne su aktualizacije baze podataka virusnih potpisa, možete upotrijebiti mirror alat za preuzimanje datoteka za nadogradnju s ESET-ovih servera za nadogradnju i pohraniti ih lokalno.

validation-status-icon-infoNAPOMENA: Mirror alat preuzima samo definicije baze podataka virusnih potpisa, on ne preuzima nadogradnju komponenti programa (PCU) i podatke LiveGrid. Preporučujemo da za nadogradnju sigurnosnog programa ESET na klijentskim računalima izvan mreže koristite klijentski zadatak Instalacija softvera u sustavu ERA. Osim toga, možete pojedinačno nadograditi proizvode.

 

Preduvjeti

Ciljna mapa mora biti dostupna za dijeljenje putem servisa Samba/Windows ili HTTP/FTP, ovisno o tome kako želite da aktualizacije budu dostupne.

Morate imati valjanu datoteku izvanmrežne licence koja uključuje korisničko ime i lozinku. Prilikom generiranja datoteke licence označite potvrdni okvir pored opcije Uključi korisničko ime i lozinku. Morate unijeti i naziv datoteke licence.

mirror_tool_offline_lic

Na sustavu mora biti instaliran paket Visual C++ Redistributables for Visual Studio 2010.

Nema instalacijskih koraka, alat se sastoji od dvije datoteke:

oWindows:
MirrorTool.exe i updater.dll

oLinux:
MirrorTool i updater.so

 

Upotreba

Da biste vidjeli pomoć mirror alata, pokrenite MirrorTool --help za prikaz svih dostupnih naredbi za alat:

mirror_tool_help

Parametar --updateServer nije obavezan. Ako ga koristite, morate navesti punu URL adresu servera za nadogradnju.

Parametar --offlineLicenseFilename je obavezan. Morate navesti putanju do datoteke izvanmrežne licence (kao što je opisano iznad).

Za stvaranje mirrora pokrenite MirrorTool s barem minimalno potrebnim parametrima. Primjer:

oWindows:

MirrorTool.exe --mirrorType regular --intermediateUpdateDirectory 
c:\temp\mirrorTemp --offlineLicenseFilename c:\temp\offline.lf --outputDirectory c:\temp\mirror

oLinux:

sudo ./MirrorTool --mirrorType regular --intermediateUpdateDirectory /tmp/mirrorTool/mirrorTemp
--offlineLicenseFilename /tmp/mirrorTool/offline.lf --outputDirectory /tmp/mirrorTool/mirror

 

Mirror alat i postavke nadogradnje

Za automatizaciju distribucije aktualizacija baze podataka virusnih potpisa možete stvoriti plan za pokretanje mirror alata. Da biste to učinili, otvorite web-konzolu i idite na Zadaci klijenta > Operacijski sustav > Pokreni naredbu. Odaberite mogućnost Naredbeni redak za izvršavanje (uključujući put do datoteke MirrorTool.exe) i primjereni okidač (kao što je CRON za svaki sat 0 0 * * * ? *). Također možete upotrijebiti planer zadataka u sustavu Windows ili Cron u sustavu Linux.

Da biste konfigurirali aktualizacije na klijentskim računalima, stvorite novo pravilo i konfigurirajte server za nadogradnju tako da upućuje na adresu vašeg mirrora ili na zajedničku mapu.