Migracija iz prethodne ERA verzije

Ako želite nadograditi/izvršiti migraciju iz starije generacije programa ESET Remote Administrator 5 na ESET Remote Administrator 6, možete upotrijebiti naš alat za migraciju koji može olakšati postupak nadogradnje. Alat za migraciju samostalna je aplikacija u obliku čarobnjaka koja omogućuje jednostavnu migraciju ERA 4.x / 5.x podataka u posrednu bazu podataka koja omogućuje uvoz podataka u ERA 6.x.

validation-status-icon-warning VAŽNO: Verzija alata za migraciju mora se podudarati s verzijom programa ESET Remote Administrator na koju ćete migrirati. Da biste saznali koja vam je verzija alata za migraciju potrebna, pogledajte ovaj članak u bazi znanja.

Preuzmite odgovarajuću verziju alata za migraciju za ESET Remote Administrator.

Lokalno pokrenite alat za migraciju na starom ERA 4.x/5.x serveru. Nije moguće pokrenuti alat za migraciju s udaljenog računala.

Ne migrira se konfiguracija starog ERA servera.

Parametarske grupe nisu migrirane.

Pravila možete migrirati pomoću alata za migraciju verzije 6.2.x i novijim. Međutim, postoje određena ograničenja koja se odnose na migraciju pravila:

Migriraju se samo pravila s gornjeg ERA servera.

Migriraju se samo definicije pravila, relacije pravila se ne migriraju.

Nakon migracije migrirana pravila morate ručno dodijeliti odgovarajućim grupama.

Izostavlja se hijerarhija pravila. U slučaju da u starom sustavu ERA postoji zastavica zaobilaženja, ta se zastavica u pravilu na sustavu ERA 6 mijenja u obaveznu primjenu za tu istu postavku.

Ako se u istom pravilu u starom sustavu ERA nalaze postavke za više programa, u sustavu ERA 6 stvorit će se pojedinačno pravilo za svaki proizvod.

validation-status-icon-infoNAPOMENA: Preporučujemo da nakon migracije provjerite stavke (Računala, Statičke grupe, Pravila itd.) kako biste potvrdili da su prisutne i da rezultati migracije ispunjavaju očekivanja. U slučaju nekih nepodudaranja bit će potrebna intervencija, kao što je ručno stvaranje pravila.

validation-status-icon-infoNAPOMENA: Ako dođe do pogreške tijekom postupka migracije, ona se zapisuje u datoteku migration.log smještenu u istoj mapi kao i alat za migraciju. Ako imate ovlasti samo za čitanje te mape, otvorit će se prozor dnevnika. Isto će se dogoditi ako nema dovoljno prostora na disku, što znači da se datoteka dnevnika neće stvoriti i rezultate ćete vidjeti samo u prozoru dnevnika.

migration_tool

validation-status-icon-infoNAPOMENA: Za razrješavanje problema s nedostajanjem datoteka MSVCP100.dll ili MSVCR100.dll instalirajte najnoviji paket Microsoft Visual C++ 2010 Redistributable Package. Možete upotrijebiti sljedeću vezu Microsoft Visual C++ 2010 Redistributable Package (x86).

U nastavku slijede scenariji migracije koji će vas provesti kroz postupak migracije:

Scenarij migracije 1– migracija na ERA 6.x koji pokreće računalo koje nije ERA 4.x/5.x.

Scenarij migracije 2– migracija na ESET Remote Administrator 6.x koji pokreće isto računalo kao i ERA 4.x/5.x.

Scenarij migracije 3– migracija na sustav ERA 6.x gdje se krajnje točke povezuju sa starim sustavom ERA 4.x/5.x dok se ERA agent ne instalira putem sustava ERA 6.x.