Scenarij migracije 3

Ovaj scenarij pokriva migraciju na sustav ERA 6.x gdje se krajnje točke povezuju sa starim sustavom ERA 4.x / 5.x dok se ERA agent uvod putem sustava ERA 6.x. Ovaj je scenarij koristan ako želite vidjeti kako bi sustav ERA 6.x izgledao s vašim podacima iz sustava ERA 4.x / 5.x, ali da i dalje ima krajnje točke koje se povezuju sa sustavom ERA 4.x / 5.x.

validation-status-icon-infoNAPOMENA: Ovaj je scenarij samo za vrlo iskusne korisnike. Ne preporučuje se obavljanje ove vrste migracije osim ako ne postoji nijedna druga mogućnost.

1.Nakon pokretanja ESET Remote Administrator alata za migraciju na ERA 4.x / 5.x računalu, administrator bira mogućnost Izvoz da bi spremio podatke s ERA 4.x / 5.x sustava u datoteku posredne baze podataka. Čarobnjak za migraciju može prenijeti samo određene podatke:

migrationtool02

validation-status-icon-infoNAPOMENA: Zbog novog dizajna i funkcija dinamičkih grupa u ERA 6.x nije moguće prenijeti parametarske grupe i zadatke iz ERA 4.x / 5.x.

migrationtool04

2.Nakon što ste odabrali mapu za pohranu privremene baze podataka, čarobnjak prikazuje stanje arhiviranja ERA 4.x / 5.x baze podataka.

migrationtool05

3.Svi podaci izvezeni su u posrednu bazu podataka.

4.Ako se ERA 6 instalira na isto računalo kao i 4.x / 5.x, morate promijeniti stare ERA portove i preimenovati njegov servis servera (sc config ERA_SERVER DisplayName= "ESET Remote Administrator g1").

5.Nakon izvoza podataka potrebno je ponovno pokrenuti ESET Remote Administrator4.x / 5.x.

6.Instalirajte ESET Remote Administrator 6 i uvezite posrednu bazu podataka pomoću alata za migraciju. Pojavit će se upit da unesete IP adresu računala (onu koja je prikazana za ERA Console na zaslonu Instalacija uspješna) u polje Host i administratorsku lozinku konfiguriranu tijekom instalacije te da odaberete spremljenu datoteku baze podataka.

Ako postavke servera ne dopuštaju uvoz specifičnih podataka, alat za migraciju ESET Remote Administratora dopušta vam odabir promjene postavki u ERA 6.x za specifične komponente.

Svaka komponenta tada se uvozi. Dnevnik uvoza (migracije) dostupan je za svaku komponentu. Nakon dovršetka uvoza alat za migraciju prikazat će rezultate postupka uvoza.

U slučaju migracije korisnika njihove će se lozinke poništiti i zamijeniti nasumično generiranim lozinkama. Te lozinke mogu se izvoziti u .CSV formatu.

Čarobnjak alata za migraciju generira i skriptu koja se može koristiti za prethodnu konfiguraciju ERA agenta na klijentskim računalima. Skripta je mala izvršna .bat datoteka koja se distribuira na klijentska računala.

Preporučuje se pregled migriranih postavki i podataka kako bi se provjerila uspješnost uvoza. Nakon pregleda možete koristiti tu skriptu za instalaciju ERA agenta na malu grupu računala da biste provjerili povezuju li se ispravno sa serverom.

Nakon uspješnog povezivanja testne grupe možete instalirati agent na preostala računala (ručno ili pomoću zadatka za sinkronizaciju AD-a).

validation-status-icon-infoNAPOMENA: Ako neki od koraka migracije ne uspije, trebate vratiti promjene obavljene na sustavu ERA 6.x, podesiti računala da se povezuju sa sustavom ERA 4.x / 5.x, vratiti podatke sa sigurnosnih kopija ERA 4.x / 5.x i obratiti se ESET-ovoj korisničkoj službi.

Posljedica je te vrste migracije što neće biti izvezenih dnevnika između postupka stvaranja sigurnosne kopije baze podataka ERA 4.x / 5.x i instalacije agenta na klijentskom računalu. Međutim, podaci će i dalje biti prisutni na staroj kopiji sustava ERA 4.x / 5.x.