Scenarij migracije 2

Scenarij pokriva migraciju na ESET Remote Administrator 6.x koji pokreće isto računalo kao i ERA 4.x / 5.x. Svi ERA podaci trebaju se kopirati na sigurnosnu kopiju (pomoću ESET alata za održavanje) i pripadajuće ERA servise u operacijskom sustavu potrebno je zaustaviti prije migracije podataka.

Pogledajte naš videozapis s uputama u bazi znanja ili članak u bazi znanja kako biste dobili detaljne slikovne upute za dovršetak instalacije s pomoću cjelovitog instalacijskog programa.

 

Preuzmite alat za migraciju za ESET Remote Administrator i slijedite korake u nastavku.

validation-status-icon-infoNAPOMENA: Ako se pojavi sistemska pogreška, provjerite jeste li instalirali potreban paket Microsoft za slobodnu distribuciju.

1.Nakon pokretanja ESET Remote Administrator alata za migraciju na ERA 4.x / 5.x računalu, administrator bira mogućnost Izvoz da bi spremio podatke s ERA 4.x / 5.x sustava u datoteku posredne baze podataka. Čarobnjak za migraciju može prenijeti samo određene podatke:

migrationtool02

validation-status-icon-infoNAPOMENA: Zbog novog dizajna i funkcija dinamičkih grupa u ERA 6.x nije moguće prenijeti parametarske grupe i zadatke iz ERA 4.x / 5.x.

migrationtool04

2.Nakon što ste odabrali mapu za pohranu privremene baze podataka, čarobnjak prikazuje stanje arhiviranja ERA 4.x / 5.x baze podataka.

migrationtool05

3.Svi podaci izvezeni su u posrednu bazu podataka.

Nakon uspješnog izvoza podataka i prije uvođenja sustava ERA 6.x, potrebno je deinstalirati ERA 4.x / 5.x. Preporučujemo da ponovno pokrenete računalo prije nego što nastavite s instalacijom sustava ERA 6.x.

Kad je instaliran novi ERA 6.x sustav, izvezenu bazu podataka može se uvesti pomoću alata za migraciju. Administratora se traži da unese IP adresu računala (onu koja je prikazana za ERA Console na zaslonu Instalacija uspješna) u polje Host i administratorsku lozinku konfiguriranu tijekom instalacije te da odaberete spremljenu datoteku baze podataka.

Ako postavke servera ne dopuštaju uvoz specifičnih podataka, alat za migraciju ESET Remote Administratora dopušta vam odabir promjene postavki u ERA 6.x za specifične komponente.

Svaka komponenta tada se uvozi. Dnevnik uvoza (migracije) dostupan je za svaku komponentu. Nakon dovršetka uvoza alat za migraciju prikazat će rezultate postupka uvoza.

U slučaju migracije korisnika njihove će se lozinke poništiti i zamijeniti nasumično generiranim lozinkama. Te lozinke mogu se izvoziti u .CSV formatu.

Čarobnjak alata za migraciju generira i skriptu koja se može koristiti za prethodnu konfiguraciju ERA agenta na klijentskim računalima. Skripta je mala izvršna .bat datoteka koja se distribuira na klijentska računala.

Preporučuje se pregled migriranih postavki i podataka kako bi se provjerila uspješnost uvoza. Nakon pregleda možete koristiti tu skriptu za instalaciju ERA agenta na malu grupu računala da biste provjerili povezuju li se ispravno sa serverom.

Nakon uspješnog povezivanja testne grupe možete instalirati agent na preostala računala (ručno ili pomoću zadatka za sinkronizaciju AD-a).

validation-status-icon-infoNAPOMENA: Ako neki od koraka migracije ne uspije, trebate vratiti promjene obavljene na sustavu ERA 6.x, podesiti računala da se povezuju sa sustavom ERA 4.x / 5.x, vratiti podatke sa sigurnosnih kopija ERA 4.x / 5.x i obratiti se ESET-ovoj korisničkoj službi.