Otvaranje ERA web-konzole

Postoji više načina za otvaranje ERA web-konzole:

Na lokalnom serveru (računalu koje je host za web-konzolu) unesite sljedeću URL adresu u web-preglednik:
https://localhost/era/
 

Na bilo kojem mjestu s internetskim pristupom vašem web-serveru unesite URL adresu u sljedećem formatu:
https://yourservername/era/
Zamijenite „nazivvašegservera” sa stvarnim nazivom ili IP adresom svojeg web-servera.

Za prijavu na ERA virtualni uređaj upotrijebite sljedeću URL adresu:
https://[IP address]
Zamijenite „[IP adresa]” s IP adresom svojeg ERA VM-a. Ako se ne sjećate IP adrese, pogledajte 9. korak uputa za instalaciju virtualnog uređaja.

Na lokalnom serveru (računalo koje je host za web-konzolu) kliknite Start > Svi programi > ESET > ESET Remote Administrator > Web-konzola ESET Remote Administratora – otvorit će se zaslon za prijavu u vašem standardnom web-pregledniku. To ne vrijedi za ERA virtualni uređaj.

validation-status-icon-infoNAPOMENA: Budući da se web-konzola koristi sigurnosnim protokolom (HTTPS), možda će se u web-pregledniku prikazati poruka o sigurnosnom certifikatu ili nepouzdanoj vezi (točan tekst poruke ovisi o pregledniku kojim se koristite). Poruka se javlja zato što vaš preglednik želi provjeriti identitet stranice kojoj pokušavate pristupiti. Kliknite Nastavi na to web-mjesto (Internet Explorer) ili Razumijem rizike, kliknite Dodaj iznimku... i nakon toga Potvrdi sigurnosnu iznimku (Firefox) da biste dozvolili pristup ERA web-konzoli. Ovo vrijedi samo ako pokušavate pristupiti URL adresi ESET Remote Administrator web-konzole.

Kada se podigne web-server (koji pokreće ERA web-konzolu), prikazat će se sljedeći zaslon.

fs_login_screen

Ako je ovo vaša prva prijava, unesite iste podatke koje ste unijeli tijekom instalacijskog postupka. Pojedinosti o tom zaslonu potražite u odjeljku Zaslon za prijavu na web-konzolu.

validation-status-icon-infoNAPOMENA: U rijetkim slučajevima kada zaslon za prijavu nije vidljiv ili se neprekidno učitava, ponovno pokrenite servis ESET Remote Administrator Server. Nakon ponovnog pokretanja servisa ESET Remote Administrator Server ponovno pokrenite servis Apache Tomcat. Nakon toga uspješno će se učitati zaslon za prijavu web-konzole.