Scenarij migracije 1

Scenarij pokriva migraciju na ERA 6.x koji pokreće računalo koje nije ERA 4.x / 5.x. Više detalja i uputa potražite u članku u bazi znanja kako biste dobili detaljne slikovne upute za dovršetak instalacije s pomoću cjelovitog instalacijskog programa.

1.Prvi korak u postupku migracije jest instalacija i pokretanje sustava ERA 6.x na drugom računalu.

2.Pokrenite alat za migraciju ESET Remote Administratora na računalu ERA 4.x / 5.x i odaberite mogućnost Izvoz da biste spremili podatke sa starog ERA sustava u datoteku posredne baze podataka.

3.Čarobnjak za migraciju može prenijeti samo određene podatke. Odaberite podatke koje želite prenijeti i kliknite Dalje.

migrationtool02

Nakon što ste odabrali mapu za pohranu privremene baze podataka, čarobnjak prikazuje stanje arhiviranja ERA 4.x / 5.x baze podataka.

Svi podaci izvezeni su u posrednu bazu podataka.

4.Kad je završen izvoz podataka, postoje dvije mogućnosti za odabir:

Jedna je mogućnost Završetak izvoza, Kopiranje privremene baze podataka na server koji pokreće ESET Remote Administrator 6.x i uvoz podataka pomoću ERA alata za migraciju na tom serveru.

Druga je mogućnost kliknuti Uvezi odmah i uvesti podatke izravno u ESET Remote Administrator 6.x putem mreže. Odredite vezu i detalje za prijavu na novi ERA server.

validation-status-icon-infoNAPOMENA: Statičke grupe sinkronizirane iz servisa Active Directory zanemaruju se i neće se izvesti.

Ako postavke servera ne dopuštaju uvoz specifičnih podataka, alat za migraciju ESET Remote Administratora dopušta vam odabir promjene postavki u ERA 6.x za specifične komponente.

Svaka komponenta tada se uvozi. Dnevnik uvoza (migracije) dostupan je za svaku komponentu. Nakon dovršetka uvoza alat za migraciju prikazat će rezultate postupka uvoza.

U slučaju migracije korisnika njihove će se lozinke poništiti i zamijeniti nasumično generiranim lozinkama. Te lozinke mogu se izvoziti u .CSV formatu.

Čarobnjak alata za migraciju generira i skriptu koja se može koristiti za prethodnu konfiguraciju ERA agenta na klijentskim računalima. Skripta je mala izvršna .bat datoteka koja se distribuira na klijentska računala.

Preporučuje se pregled migriranih postavki i podataka kako bi se provjerila uspješnost uvoza. Nakon pregleda možete koristiti tu skriptu za instalaciju ERA agenta na malu grupu računala da biste provjerili povezuju li se ispravno sa serverom.

Nakon uspješnog povezivanja testne grupe možete instalirati agent na preostala računala (ručno ili pomoću zadatka za sinkronizaciju AD-a).

validation-status-icon-infoNAPOMENA: Ako neki od koraka migracije ne uspije, trebate vratiti promjene obavljene na sustavu ERA 6.x, podesiti računala da se povezuju sa sustavom ERA 4.x / 5.x, vratiti podatke sa sigurnosnih kopija ERA 4.x / 5.x i obratiti se ESET-ovoj korisničkoj službi.