Razlike između HTTP proxyja Apache, mirror alata i izravne povezivosti

Komunikacija ESET-ovih proizvoda obuhvaća aktualizacije baze podataka virusnih potpisa i nadogradnje programskih modula, kao i razmjenu podataka LiveGrid (pogledajte tablicu u nastavku) i podataka licence.

ESET Remote Administrator (ERA) preuzima najnovije proizvode za distribuciju klijentskim računalima iz repozitorija. Kad se distribuira, program se može implementirati u ciljnom računalu.

Sigurnosni program ESET mora se aktivirati nakon instalacije, što znači da proizvod treba provjeriti vaše podatke licence usporedbom sa serverom licenci. Nakon aktivacije redovito se aktualizira baza podataka virusnih potpisa i nadograđuju programski moduli.

 

ESET LiveGrid ključan je dio strategije za mrežnu sigurnost jer pomaže u zaštiti od najnovijih prijetnji, čak i prije nego što se njihovi potpisi dostave klijentima.

Većinu mrežnog prometa stvara nadogradnja modula programa. Općenito, sigurnosni proizvod ESET mjesečno preuzima oko 23,9 MB aktualizacija baze podataka virusnih potpisa i nadogradnji programskih modula.

LiveGrid podaci (oko 22,3 MB) i datoteka za nadogradnju verzije (do 11 KB) jedine su distribuirane datoteke koje se ne mogu spremiti u predmemoriju.

Postoje dvije vrste nadogradnje – nadogradnja razine i nano nadogradnja. Više informacija o vrstama nadogradnja potražite u članku u bazi znanja.

Postoje 2 načina za smanjenje opterećenja mreže prilikom distribuiranja nadogradnji mreži ili računalima, Apache HTTP proxy ili mirror alat.

ESET-ove vrste komunikacije

Vrsta komunikacije

Učestalost komunikacije

Utjecaj na mrežni promet

Komunikacija proslijeđena putem proxyja

Opcija1 za predmemoriranje proxyja

Opcija2 za upotrebu mirrora

Opcija za izvanmrežno okruženje

Instalacija agenta (Push / Live instalacijski programi iz repozitorija)

Jednokratno

Oko
50 MB po klijentu7

DA

DA

NE

DA (GPO / SSCM, uređeni live instalacijski programi)3

Krajnja instalacija (instalacija softvera iz repozitorija)

Jednokratno

Oko
100 MB po klijentu7

DA

DA

NE

DA (GPO / SSCM, instalacija putem URL-a paketa)4

Aktualizacija virusnog potpisa / nadogradnja programskog modula

6+ puta dnevno

23,9 MB mjesečno8

DA

DA

DA

DA (Izvanmrežni Mirror Tool i prilagođeni HTTP serveri)5

Update VER9 virusnog potpisa

~8 puta dnevno

3,7 MB mjesečno8

DA

NE

-

-

Provjera aktivacije/licenciranja

4 puta dnevno

neznatan

DA

NE

NE

DA (Izvanmrežne datoteke stvorene na servisu ESET License Administrator)6

LiveGrid reputacija na temelju clouda

U hodu

11 MB mjesečno

DA

NE

NE

NE

1.Informacije o učinku/prednostima predmemoriranja proxyja potražite u odjeljku Kada početi upotrebljavati Apache HTTP proxy?

2.Informacije o utjecaju na upotrebu mirrora potražite u odjeljku Kada početi upotrebljavati mirror alat?

3.Da biste instalirali ERA agent na velikoj mreži, pogledajte Instalacija agenta s pomoću GPO-a i SCCM-a

4. Bez internetske veze Mirror tool ne može preuzimati aktualizacije baza podataka virusnih potpisa. Da biste preuzeli nadogradnje u direktorij dostupan mirror alatu, možete upotrijebiti Apache Tomcat kao HTTP server.

5.Preuzmite datoteke izvanmrežne licence kao vlasnik licence ili sigurnosni administrator.

6.Preporučujemo da pri svakoj instalaciji/nadogradnji prvo instalirate jedan agent (jedan za svaku određenu verziju) / jedan sigurnosni program kako bi se instalacijski program spremio u predmemoriju.

7.Vaša početna aktualizacija baze podataka virusnih potpisa može biti veća od uobičajene, ovisno o starosti instalacijskog paketa jer će se preuzeti svi noviji potpisi/moduli. Preporučujemo da prvo instalirate jedan klijent i pustite da se nadogradi kako bi se potrebne aktualizacije baze podataka virusnih potpisa i nadogradnje programskih modula spremile u predmemoriju.

8.Prilikom traženja aktualizacija baze podataka virusnih potpisa uvijek se preuzima i raščlanjuje update.ver datoteka. Po standardnim postavkama planer ESET-ovih sigurnosnih programa traži novu nadogradnju svakih sat vremena. Pretpostavljamo da je radna stanica klijenta uključena 8 sati dnevno. update.ver datoteka sadrži oko 11 KB.

validation-status-icon-infoNapomena: nadogradnje za proizvode verzije 4 i 5 ne možete spremiti u predmemoriju pomoću HTTP proxyja Apache. Da biste distribuirali nadogradnje za ove proizvode, upotrijebite mirror alat ili upotrijebite određenu verziju sigurnosnog programa kao mirror server.