Otklanjanje poteškoća

Ako instalacija ne uspije, uzroci mogu biti razni. Tablica u nastavku sadrži nekoliko razloga za neuspjeh instalacije:

Poruka o pogrešci

Mogući uzroci

Nije pronađen mrežni put (kôd pogreške 0x35)

 

Klijent nije dostupan na mreži, firewall blokira komunikaciju

Ulazni portovi 135, 137, 138, 139 i 445 nisu otvoreni u firewallu na klijentu ili u firewallu sustava Windows: ne upotrebljava se iznimka za dopuštanje dijeljenja ulaznih datoteka i pisača

Razrješavanje naziva hosta klijenta nije moguće, upotrijebite ispravne FQDN nazive računala

Pristup je odbijen (kôd pogreške 0x5)

Korisničko ime ili lozinka nisu ispravni (kôd pogreške 0x52e)

 

Prilikom instalacije sa servera pridruženog domeni na klijent pridružen domeni upotrijebite korisničke podatke korisnika koji je član grupe Administrator domene u obliku Domena\Administratordomene

Prilikom instalacije sa servera na klijent koji se ne nalazi u istoj domeni deaktivirajte daljinsko filtriranje kontrole korisničkih računa na ciljanom računalu.

Prilikom instalacije sa servera na klijent koji se ne nalazi u istoj domeni upotrijebite korisničke podatke lokalnog korisnika koji je član grupe administratora u obliku Administrator. Naziv ciljanog računala automatski će se dodati prijavi.

Nije postavljena lozinka za administratorski račun

Nedostatna prava pristupa

Zajednička mreža ADMIN$ nije dostupna

Zajednička mreža IPC$ nije dostupna

Aktivirano je korištenje jednostavnog zajedničkog korištenja datoteka

Ova vrsta procesora ne podržava instalacijski paket (kôd pogreške 1633)

Instalacijski paket nije podržan na ovoj platformi. Stvorite i preuzmite instalacijski paket koristeći se ispravnom platformom (64-bitni ili 32-bitni operacijski sustav) u ERA web-konzoli

Slijedite odgovarajuće korake za otklanjanje poteškoća ovisno o mogućem uzroku:

Klijent nije dostupan na mreži – pošaljite ping signal klijentu s ERA servera. Ako dobijete odgovor, pokušajte se daljinski prijaviti na klijentsko računalo (primjerice, daljinskim pristupom radnoj površini).

Firewall blokira komunikaciju – provjerite postavke firewalla na serveru i klijentu kao i postavke svih ostalih firewalla koji postoje između ta dva računala (ako je primjenjivo).

validation-status-icon-infoNAPOMENA: Nakon uspješne instalacije portovi 2222 i 2223 nisu otvoreni u firewallu. Provjerite jesu li ti portovi otvoreni na svim firewallovima između dvaju računala (klijentskog i serverskog).

Razrješavanje naziva hosta klijenta nije moguće – moguća rješenja za DNS probleme mogu uključivati, ali nisu ograničena na, sljedeće:

oUporaba naredbe nslookup IP adrese i naziva hosta servera i/ili klijenata na kojima se javljaju problemi s instalacijom agenta. Rezultat bi trebao biti isti kao informacije primljene s računala. Na primjer, nslookup naziva hosta trebao bi razriješiti IP adresu koju naredba ipconfig prikazuje na određenom hostu. Naredba nslookup mora se pokrenuti na klijentima i na serveru.

oRučno traženje duplikata u DNS zapisima.

Nije postavljena lozinka za administratorski račun – postavite odgovarajuću lozinku za administratorski račun (ne koristite se praznom lozinkom)

Nedostatna prava pristupa – pokušajte upotrijebiti korisničke podatke administratora domene prilikom stvaranja zadatka instalacije agenta. Ako je klijentsko računalo u radnoj grupi, upotrijebite lokalni administratorski račun za to računalo.

validation-status-icon-infoNAPOMENA: U novijim operativnim sustavima Windows (Windows 7, Windows 8 itd.) za pokretanje zadatka instalacije agenta mora biti aktiviran administratorski korisnički račun. Možete stvoriti lokalnog korisnika koji je član grupe administratora ili aktivirati ugrađeni lokalni administratorski račun.

Postupak za aktivaciju administratorskog korisničkog računa:

1.Otvorite administracijski naredbeni redak

2.Unesite sljedeću naredbu:

net user administrator /active:yes

Zajednička mreža ADMIN$ nije dostupna – na klijentskom računalu mora biti aktivirano zajedničko korištenje resursa ADMIN$. Provjerite je li ta mogućnost prisutna među ostalim zajedničkim resursima (Start > Upravljačka ploča > Administracijski alati > Upravljanje računalom > Zajedničke mape > Zajednički resursi).

Zajednička mreža IPC$ nije dostupna – provjerite može li server pristupiti mreži IPC$ s pomoću sljedeće naredbe iz prozora naredbenog retka na serveru:

net use \\clientname\IPC$ pri čemu je clientname naziv ciljanog računala

Aktivirano je jednostavno dijeljenje datoteka – ako primate poruku pogreške s tekstom Odbijen pristup i imate kombinirano okruženje (sadrži domenu i radnu grupu), deaktivirajte opciju Koristi se jednostavnim dijeljenjem datoteka ili Koristi se čarobnjakom za dijeljenje na svim računalima na kojima postoji problem pri instalaciji agenta. Primjerice, u sustavu Windows 7 učinite sljedeće:

Kliknite Start, upišite mapa u okvir Pretraživanje, a zatim kliknite Opcije mape. Kliknite karticu Prikaz, a zatim se u okviru Napredne postavke pomaknite prema dolje i poništite odabir potvrdnog okvira pokraj Koristi se čarobnjakom za zajedničko korištenje.

Linux i Mac OS

Ako instalacija agenta ne radi na operativnom sustavu Linux ili Mac OS, problem je obično povezan sa SSH-om. Provjerite klijentsko računalo i provjerite je li pokrenut SSH daemon. Nakon otklanjanja problema ponovno pokrenite instalaciju agenta.