Instalacija proxyja

Za instalaciju komponente ERA proxy server na operacijski sustav Windows slijedite ove korake:

1.Posjetite odjeljak za preuzimanje programa ESET Remote Administrator 6 kako biste preuzeli samostalni instalacijski program za ERA komponente.

2.Provjerite jesu li zadovoljeni svi preduvjeti.

3.Pokrenite instalacijski program ERA proxyja i prihvatite EULA-u ako se slažete.

4.Ostavite potvrdni okvir pored Ovo je instalacija klastera praznim i kliknite Sljedeće. hmtoggle_plus0 Je li ovo instalacija klastera?

5.Odaberite račun korisnika servisa. Taj će se račun koristiti za pokretanje servisa ESET Remote Administrator servera. Na raspolaganju su vam sljedeće mogućnosti:

a.račun mrežnog servisa

b.prilagođeni račun: DOMENA/KORISNIČKO IME

6.Povežite se s bazom podataka. Tamo su pohranjeni svi podaci, od lozinke za ERA web-konzolu do dnevnika klijentskog računala. Od vas će se zatražiti da unesete sljedeće podatke:

a.Baza podataka: MySQL Server/MS SQL Server/MS SQL Server pomoću provjere autentičnosti u sustavu Windows

a.ODBC upravljački program: MySQL ODBC 5.1 Driver/MySQL ODBC 5.2 Unicode Driver/MySQL ODBC 5.3 Unicode Driver/SQL Server/SQL Server Native Client 10.0/ODBC Driver 11 za SQL Server

c.Naziv hosta: Naziv hosta ili IP adresa servera baze podataka

d.Port koji se koristi za povezivanje sa serverom

e.Naziv baze podataka: Možete ostaviti ovo polje takvo kakvo je ili promijeniti naziv baze podataka

f.Korisničko ime i lozinka administratorskog računa baze podataka

g.Vaše korisničko ime i lozinka za ERA bazu podataka

U ovom se koraku provjerava veza s bazom podataka. Ako je veza ispravna, možete nastaviti sa sljedećim korakom. Prikazat će se poruka pogreške ako nije moguće ostvariti vezu.

7.Odaberite port za komunikaciju s proxy serverom. Prema standardnim postavkama koristi se port 2222.

8.Konfigurirajte proxy vezu za ESET Remote Administrator server. Unesite host servera (naziv hosta / IP adresu ERA servera) i port servera (2222).

validation-status-icon-warning VAŽNO: Pobrinite se da se host servera podudara s barem jednom od vrijednosti (idealno bi to bio FQDN) koje su definirane u polju Host u sklopu certifikata servera. U suprotnom pojavit će se pogreška „Primljeni certifikat servera nije valjan”. Jedina je iznimka slučaj kada se u polju Host u sklopu certifikata servera nalazi zamjenski znak (*), što znači da u obzir dolazi bilo koji host servera.

9.Odaberite certifikat ravnopravnog računala koji ste izvezli iz ERA web-konzole i lozinku za taj certifikat. Ako želite, možete dodati izdavatelj certifikata. To je obavezno samo za nepotpisane certifikate.

10. Odaberite mapu u koju će se proxy instalirati ili ostavite odabranu unaprijed zadanu mapu.

11. Kliknite Instaliraj. Proxy će se instalirati na računalo.

validation-status-icon-infoNAPOMENA: Instalacija potpomognuta serverom nije podržana tijekom instalacije ERA proxy servera.