Instalacija agenta

U ovom odjeljku obrađuje se tema instalacije ERA agenta na klijentsku radnu stanicu.

validation-status-icon-infoNAPOMENA: Dodatne načine instalacije ERA agenta na klijentima potražite u administratorskom vodiču ili u članku u bazi znanja.

Za lokalnu instalaciju komponente ERA agenta na operacijski sustav Windows slijedite ove korake:

1.Posjetite odjeljak za preuzimanje programa ESET Remote Administrator 6 kako biste preuzeli samostalni instalacijski program za ERA komponente.

2.Pokrenite instalacijski program ERA agenta i prihvatite EULA-u ako se slažete.

3.Unesite host servera (naziv hosta ili IP adresu ERA servera ili ERA proxyja) i port servera (standardni je port 2222; ako upotrebljavate različiti port, zamijenite standardni port prilagođenim brojem porta).

validation-status-icon-warning VAŽNO: Pobrinite se da se host servera podudara s barem jednom od vrijednosti (idealno bi to bio FQDN) koje su definirane u polju Host u sklopu certifikata servera. U suprotnom pojavit će se pogreška „Primljeni certifikat servera nije valjan”. Jedina je iznimka slučaj kada se u polju Host u sklopu certifikata servera nalazi zamjenski znak (*), što znači da u obzir dolazi bilo koji host servera.

4.Označite jednu od sljedećih mogućnosti instalacije i slijedite korake iz odgovarajućeg odjeljka niže:

Instalacija potpomognuta serverom – Trebat ćete unijeti podatke administratora ERA web-konzole (instalacijski program automatski će preuzeti tražene certifikate).

Izvanmrežna instalacija – trebat ćete unijeti certifikat agenta koji se može izvesti iz programa ESET Remote Administrator. Također se možete koristiti svojim prilagođenim certifikatom.