HTTP proxy Apache

Apache HTTP proxy jest proxy servis koji se može upotrebljavati u kombinaciji s proizvodom ESET Remote Administrator 6 i novijim verzijama radi distribucije nadogradnji na klijentska računala. Apache HTTP proxy obavlja istu ulogu kao i značajka mirror servera, popularna u proizvodu ESET Remote Administrator 5 i starijim verzijama.

Upotreba HTTP proxyja Apache nudi sljedeće prednosti:

Preuzimanje i spremanje u predmemoriju
- aktualizacija baze podataka virusnih potpisa,
– zadaci aktivacije – komunikacija s aktivacijskim serverima i predmemoriranje zahtjeva za licencom,
- podataka ERA repozitorija,
- nadogradnji komponenata programa,
te njihovu distribuciju do krajnjih klijenata na mreži.
 

Smanjeni internetski promet na vašoj mreži.
 

U usporedbi s mirror alatom koji preuzima sve dostupne podatke na ESET-ovim serverima za nadogradnju, Apache HTTP proxy preuzima samo podatke koje zatraže komponente sustava ERA ili ESET-ovi krajnji proizvodi radi smanjenja opterećenja mreže. Ako krajnji klijent zatraži nadogradnju, Apache HTTP proxy preuzima je s ESET-ovih servera za nadogradnju, sprema nadogradnju u direktorij predmemorije i dostavlja je određenom krajnjem klijentu. Ako drugi krajnji klijent zatraži istu nadogradnju, Apache HTTP proxy dostavlja preuzeti sadržaj klijentu izravno iz predmemorije bez potrebe za dodatnim preuzimanjem s ESET-ovih servera za nadogradnju.

Sljedećom shemom prikazuje se proxy server (Apache HTTP proxy) koji se upotrebljava za distribuiranje prometa na ESET-ovom cloudu svim komponentama sustava ERA i ESET-ovim sigurnosnim proizvodima.

scheme_http_proxy_noRemoteLocation

Uzmite u obzir da se ERA proxy (ne Apache HTTP proxy!) upotrebljava za prikupljanje i prosljeđivanje prikupljenih podataka od komponenata sustava ERA na udaljenoj lokaciji (primjerice, podružnica) do ERA servera na primarnoj lokaciji (primjerice, sjedište). Dvjema lokacijama prikazuju se različite uloge koje obuhvaćaju ERA proxy i Apache HTTP proxy.

validation-status-icon-info Koja je razlika između ERA proxyja i HTTP proxyja Apache?

scheme_http_proxy

validation-status-icon-warning Da biste dodali drugi proxy servis na udaljenu lokaciju, možete upotrijebiti proxy lanac. Uzmite u obzir činjenicu da ERA ne podržava proxy lanac kada je za proxyje potrebna provjera autentičnosti. Možete upotrijebiti svoje rješenje transparentnog web-proxyja, međutim, možda će biti potrebne dodatne konfiguracije osim onih koje su ovdje spomenute.

scheme_http_proxy_chaining

validation-status-icon-infoNAPOMENA: Za izvanmrežne aktualizacije baze podataka virusnih potpisa upotrebljavajte mirror alat umjesto sustava Apache HTTP proxy. Taj alat dostupan je za obje platforme (Windows i Linux).