Vraćanje baze podataka

Ova će funkcija zamijeniti vašu trenutačnu bazu podataka bazom podataka iz sigurnosne kopije.

icon_details_hoverNAPOMENA

Preporučujemo da napravite snimku virtualnog računala ili sigurnosnu kopiju trenutačne baze podataka. To je pričuvno rješenje u slučaju problema tijekom vraćanja.

Slijedite ove upute za opciju Restore database:

1.Pokrenite način za upravljanje tako da unesete lozinku i dvaput pritisnete Enter. Odaberite Restore database s pomoću tipki sa strelicama i zatim pritisnite Enter.

restore_db

validation-status-icon-warning VAŽNO

Prenesite era-backup.sql datoteku sigurnosne kopije koju želite vratiti u root direktorij s pomoću upravitelja datoteka Webmin. Prebrisat će se ciljana datoteka era-backup.sql. Preskočite ovaj korak ako želite vratiti datoteku era-backup.sql koja se već nalazi u root direktoriju.

validation-status-icon-error UPOZORENJE

Nemojte pomiješati sigurnosne kopije različitih servera i različitih verzija servera. Upotrijebite samo datoteku era-backup.sql koja je sigurnosno kopirana na istom uređaju ERA VA. Međutim, u jednom slučaju možete vratiti bazu podataka na drugi uređaj ERA VA, no samo ako je nedavno instaliran i prije konfiguracije.

2.Možda će se od vas tražiti da unesete root lozinku za bazu podataka prije nego što možete započeti s vraćanjem baze podataka. Međutim, ako vraćate bazu podataka na upravo instalirani uređaj ERA VA koji još nije konfiguriran, od vas se neće tražiti unos lozinke.

restore_db_02

Ovaj postupak može trajati između nekoliko sekunda i nekoliko sati ovisno o veličini vaše baze podataka.

icon_details_hoverNAPOMENA

Uvijek provjerite pogreške na zaslonu. Ako postoje poruke pogreške, vraćanje baze podataka nije uspješno dovršeno. Probajte ponovno pokrenuti vraćanje baze podataka.