Povlačenje baze podataka s drugog servera

Ova vam funkcija omogućuje povlačenje ERA baze podataka s postojećeg uređaja ERA VA koji radi u vašoj infrastrukturi. To je praktično kada nadograđujete uređaj ERA VA na najnoviju verziju ili ako želite migrirati uređaj ERA VA. Da biste izveli povlačenje baze podataka, slijedite ove korake:

Instalirajte novi uređaj ERA VA, no nemojte ga još konfigurirati.

Otvorite konzolu virtualnog računala i dok ste na glavnom zaslonu pritisnite Enter na tipkovnici da biste ušli u način za upravljanje.

validation-status-icon-warning VAŽNO

Unesite eraadmin i dvaput pritisnite Enter da biste se prijavili.

pull_db_login

3.Odaberite Pull database from other server s pomoću tipki sa strelicama i pritisnite Enter.

pull_db

4.Unesite root lozinku za bazu podataka u daljinski uređaj ERA VA s kojeg želite povući ERA bazu podataka (vaš stari uređaj ERA VA). Ako upotrebljavate samo jednu lozinku na starom uređaju ERA VA, unesite je ovdje.

5.Unesite vezu s daljinskim uređajem ERA VA (SSH) – unesite korisničko ime (root) i naziv hosta ili IP adresu starog uređaja ERA VA u sljedećem formatu: root@IPaddress ili root@hostname

icon_details_hoverNAPOMENA

Ako migracija s ERA 6.2 na 6.5 ne uspije, upotrijebite adresu IPaddress umjesto adrese root@IPaddress.

6.Unesite yes ako dobijete upit o autentičnosti hosta – u suprotnome ignorirajte ovaj korak.

7.Unesite lozinku za virtualno računalo starog uređaja ERA VA i pritisnite Enter.

pull_db_interactive

Prikazat će se poruka Baza podataka daljinskog ERA servera sigurnosno je kopirana po završetku radnji sigurnosnog kopiranja.

icon_details_hoverNAPOMENA

Vrijeme potrebno za dovršavanje radnji sigurnosnog kopiranja i vraćanja razlikovat će se ovisno o veličini baze podataka.

8.Ponovno unesite lozinku za virtualno računalo starog uređaja ERA VA. Možda će se od vas tražiti da unesete lozinku više puta tijekom postupka. To ovisi o tome koliko je dugo potrebno za kopiranje baze podataka, osobito ako je velika.

9.Pričekajte dok se baza podataka ne vrati.

10. Ako vršite nadogradnju, nakon uspješnog povlačenja ERA baze podataka isključite stari uređaj ERA VA da biste ga stavili van upotrebe. Preporučujemo da sačuvate stari uređaj ERA VA dovoljno dugo kako biste provjerili radi li nova instanca ispravno, nakon čega možete izbrisati staru instancu.

validation-status-icon-warning VAŽNO

U slučaju migracije na novi server stari uređaj ERA VA treba biti dostupan kako bi se pravilo o promjeni naziva hosta / IP adrese primijenilo na sva klijentska računala. U suprotnom će se klijenti nastaviti povezivati sa starim ERA serverom.

Povlačenje baze podataka moguće je samo pri migraciji na noviju ili istu verziju ERA servera. Tijekom postupka povlačenja nadograđuje se struktura baze podataka, ali taj postupak neće uspjeti pri povlačenju na stari server (na primjer, s verzije ERA 6.4 na verziju ERA 6.3).

 

11. Konfigurirajte novi uređaj. Konfiguracija će se razlikovati ovisno o razlogu migracije:

Prilikom nadogradnje – konfigurirajte novi virtualni uređaj potpuno isto kao prethodni uređaj ERA VA.

Prilikom migracije – promijenite konfiguraciju kako bi odgovarala svojstvima nove domene ili mreže. Na primjer, ako ste premjestili uređaj ERA VA na drugu mrežu.

icon_details_hoverNAPOMENA

Provjerite jesu li svi podaci sačuvani, povezuju li se svi klijenti s novim serverom i ponaša li se uređaj ERA VA na isti način kao prethodni.