Preuzimanje ERA virtualnog uređaja

ERA virtualni uređaj isporučuje se kao datoteka OVA (Open Virtualization Appliance – uređaj za otvorenu virtualizaciju). Dostupno je u odjeljku za preuzimanje. Uređaj je dostupan u dva oblika, ERA_Appliance.ova i ERA_VAgentHost.ova.

Ako instalirate virtualno računalo u okruženju Microsoft Hyper -V, upotrijebite datoteku ERA_Appliance.vhd.zip umjesto datoteke OVA.

era_appliance.ova – sadrži više vrsta ERA uređaja. Instalirajte tu datoteku i odaberite vrstu uređaja koji želite pokrenuti. Možete odabrati jednu od sljedećih vrsta uređaja:
ERA Server – ERA server koji će se pokrenuti na namjenskom virtualnom računalu. Sadrži i Rogue Detection Sensor.
ERA Proxy – komponenta ERA proxyja koja će se pokrenuti na namjenskom virtualnom računalu. Namijenjena za daleke/udaljene lokacije i prijenosna računala koja se s vašom mrežom povezuju izvana. Za uporabu te vrste uređaja ERA proxy trebao bi biti vidljiv vanjskoj mreži (npr. smješten unutar sustava DMZ) i povezan s vašim ERA serverom. Ovaj ERA VA sadrži i Rogue Detection Sensor.
ERA MDM – komponenta koja služi samo za upravljanje mobilnim uređajima. Ako ne želite izlagati ERA server, možete omogućiti pristup ERA MDM virtualnom računalu putem interneta i tako upravljati mobilnim uređajima.

era_vagenthost.ova – u osnovi je samostalni ERA VAgentHost uređaj. Jedina je razlika u odnosu na prethodno spomenutu vrstu ERA VAgentHost virtualnog uređaja u tome što ova konfiguracija obuhvaća instalacijski postupak u stilu čarobnjaka za uporabu u sustavu vSphere/ESXi, pod uvjetom da ste povezani sa serverom vCenter Server, a ne izravno sa serverom ESXi.

Datoteka OVA predložak je koji sadrži funkcionalni operacijski sustav CentOS 7. Za instalaciju datoteke ERA VA OVA pratite upute za hipervizor. Kada upotrebljavate era_appliance.ova, možete odabrati vrstu ERA uređaja koju želite da VM pokrene nakon instalacije. Nakon odabira vrste možete započeti s konfiguracijom ERA virtualnog uređaja. Nakon što instalirate datoteku .ova, odaberite vrstu uređaja i konfigurirajte postavke za virtualni uređaj. Virtualni uređaj cjelovito je okruženje s programom ESET Remote Administrator (ili nekom njegovom komponentom).

Prije početka instalacije provjerite jesu li zadovoljeni svi zahtjevi.

Kada dovršite postupak instalacije i konfiguracije, možete se povezati s ERA Server serverom s pomoću konzole ERA Web Console i početi upotrebljavati ESET Remote Administrator.

icon_details_hoverNAPOMENA

ESET isporučuje ERA virtualne uređaje, ali nije odgovoran za podršku vašeg operacijskog sustava ili komponenti operacijskog sustava i njihovo održavanje. ERA virtualni uređaji namijenjeni su jednostavnijem korištenju i instalaciji te se isporučuju s javno dostupnim operacijskim sustavom koji sadrži i komponente koje ne pripadaju tvrtki ESET. Upravljanje tim komponentama i njihova nadogradnja isključiva su odgovornost korisnika ERA virtualnog uređaja. Preporučujemo da redovito nadograđujete operacijski sustav radi sprečavanja sigurnosnih problema.