Praćenje nadogradnje iz ranije verzije sustava ERA

Zbog nadogradnje sigurnosti u programu ESET Remote Administrator 6.5 potrebno je pregledati postavke korisnika mreže, dopuštenja i postavke servera nakon nadogradnje s ranije verzije sustava ERA.

Korisnici i skupovi dopuštenja

Administrator bi trebao pregledati sve korisnike i skupove dopuštenja. Novi sigurnosni model snažno je utemeljen na statičkim grupama, pa preporučujemo da planirate strukturu grupa i stvorite skupove dopuštenja kasnije. Administrator također može stvoriti nove izvorne korisnike.

validation-status-icon-warning VAŽNO

Nemojte zaboraviti dodijeliti svakom korisniku osnovnu grupu i skup dopuštenja koji će korisniku dati dopuštenja u toj grupi. Svi objekti koje korisnik stvori uvijek se automatski nalaze u osnovnoj grupi tog korisnika.

Nakon nadogradnje korisnici će biti podijeljeni u dvije kategorije:

Korisnici kojima nije dodijeljen skup dopuštenja za grupu Sve u starijoj verziji sustava ERA neće imati osnovnu grupu u novom sustavu ERA. Ti korisnici neće imati dopuštenja za funkciju Grupe i računala pa stoga neće moći vidjeti uređaje.

Korisnici kojima je dodijeljen skup dopuštenja za grupu Sve u starijoj verziji sustava ERA zadržat će dopuštenja za grupu Sve. Osim toga, ti će korisnici dobiti novo dopuštenje za funkciju Grupe i računala.

Zadaci i okidači servera

Verzija 6.5 omogućuje samo jedan okidač za svaki zadatak servera. Broj okidača zadataka servera automatski se prilagođava nakon nadogradnje da bi odgovarao broju zadataka servera. Pod Administrator > Zadaci servera odaberite zadatak da biste vidjeli pojedinosti o njegovom okidaču.

Izvješća, predlošci i svi ostali objekti

Nakon nadogradnje svi se objekti nalaze u statičkoj grupi Sve. Administrator može dijeliti objekte među korisnicima na različite načine:

udvostručiti objekte da bi bili dostupni korisnicima koji nisu administratori

pomaknuti objekte u zajedničke grupe u kojima im može pristupiti više korisnika

korisnicima se mogu dodijeliti drugi skupovi dopuštenja koji će im pružiti ograničena prava za određene objekte (na primjer, Pravila) u grupi Sve

Statičke i dinamičke grupe

Statičke grupe ključne su za novi sigurnosni model u programu ESET Remote Administrator 6.5. Svaki se objekt nalazi u jednoj statičkoj grupi. Struktura statičkih i dinamičkih grupa ostaje ista nakon nadogradnje. Korisnicima moraju biti dodijeljena odgovarajuća odobrenja za njihovu grupu da bi mogli vidjeti druge članove grupe i komunicirati s njima.