Preuzimanje agenta s ESET-ova web-mjesta

Preuzmite instalacijski paket ERA agenta s ESET-ove stranice. Odaberite odgovarajući paket ovisno o operacijskom sustavu klijentskog računala:

Windows

Linux

macOS

Instalacija potpomognuta serverom – s pomoću instalacijskog paketa agenta ovom se metodom automatski preuzimaju certifikati s ERA servera (preporučen postupak za lokalnu instalaciju).

icon_details_hoverNAPOMENA

Ako odlučite dopustiti instalaciju potpomognutu serverom drugom korisniku, provjerite jesu li postavljena sljedeća dopuštenja:

Korisnik mora imati dopuštenje upotrebe za izdavatelj certifikata koji je potpisao certifikat ravnopravnog računala servera i dopuštenje upotrebe za najmanje jedan certifikat ravnopravnog računala. Ako takav certifikat ne postoji, korisnik će trebati dopuštenje za pisanje da bi stvorio novi.

Dopuštenje za pisanje za statičku grupu u koju korisnik želi dodati računalo.

Izvanmrežna instalacija – s pomoću instalacijskog paketa agenta. U ovoj metodi instalacije morate ručno izvesti i primijeniti certifikate.

Ako tijekom instalacije naiđete na probleme s ERA agentom, provjerite dnevnik statusa na klijentskom računalu da biste provjerili radi li ERA agent ispravno. U slučaju problema s agentom (primjerice, ako se ne povezuje s ERA serverom) pogledajte odjeljak Otklanjanje poteškoća – instalacija agenta.