Instalacija

Nakon uspješne instalacije programa ESET Remote Administrator potrebno je instalirati ERA agent na klijentska računala u mreži. U ovom se odjeljku opisuju sve dostupne metode za instalaciju ERA agenta. ERA agent vrlo je važan jer sigurnosna rješenja tvrtke ESET koja se izvode na klijentskim računalima komuniciraju s ERA serverom isključivo putem agenta.

Nakon uspješne instalacije programa ESET Remote Administrator i početne konfiguracije programa ESET Remote Administrator instalacija se sastoji od sljedećih koraka:

1.Dodavanje klijentskih računala u ERA strukturu grupa; nužno je instalirati ERA agent i ESET Endpoint program na računala u mreži.

2.Postupak instalacije agenta – možete odabrati lokalnu instalaciju ili daljinsku instalaciju.

3.Stvaranje pravila za primjenu prilagođenih postavki – agent će prisilno primijeniti to pravilo čim se softver instalira. Pogledajte pojedinosti u 4. koraku.

4.Instalacija ESET Endpoint zaštite – omogućuje vam uporabu zadatka instalacije softvera za instalaciju sigurnosnih programa tvrtke ESET.

 

Ako naiđete na probleme tijekom daljinske instalacije ERA agenta (zadatak servera Instalacija agenta završava neuspješno), pogledajte sljedeće ESET-ove resurse:

Otklanjanje poteškoća – instalacija agenta

Otklanjanje poteškoća – povezivanje agenta

Ogledni scenariji implementacije ERA agenta