Lokalna instalacija agenta

Da biste ERA agent instalirali lokalno na klijentsko računalo pomoću čarobnjaka za instalaciju, slijedite korake u nastavku:

Instalacija potpomognuta serverom:

1.Provjerite je li odabrana opcija Instalacija potpomognuta serverom, navedite host servera (naziv ili IP adresu) i port servera svog ERA servera, a zatim kliknite Sljedeće. Standardni je port servera 2222. Ako upotrebljavate neki drugi port, zamijenite standardni port prilagođenim brojem porta.

agent_deploy_loc1

2.Odredite metodu koja se upotrebljava za povezivanje s Remote Administrator serverom (ERA server ili ERA proxy server) u poljima Host servera i Port web-konzole. Upišite svoje korisničke podatke za prijavu na ERA web-konzolu u polja Korisničko ime i Lozinka.

agent_deploy_loc_assisted

3.Odaberite Odaberi prilagođenu statičku grupu, odaberite odgovarajuću opciju za klijentsko računalo s padajućeg izbornika Statička grupa i zatim kliknite Dalje.

agent_deploy_loc_assisted_custom

4.Odaberite odredišnu mapu i kliknite Sljedeće.

5.Kliknite Instaliraj da biste pokrenuli instalaciju.


Izvanmrežna instalacija:

1.Za izvanmrežnu instalaciju unesite 2222 u polje Port servera, odaberite opciju Izvanmrežna instalacija i kliknite Dalje.

agent_deploy_loc2

2.Za ovu metodu morate navesti certifikat ravnopravnog računala i izdavatelj certifikata. Za više informacija o izvozu i uporabi certifikata ravnopravnog računala i izdavatelja certifikata kliknite ovdje.

agent_deploy_loc_ca_offline

icon_details_hoverNAPOMENA

Provjerite dnevnik statusa na klijentskom računalu (koji se nalazi na C:\ProgramData\ESET\RemoteAdministrator\Agent\EraAgentApplicationData\Logs\status.html ili C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\Eset\RemoteAdministrator\Agent\EraAgentApplicationData\Logs\status.hmtl) da biste provjerili radi li ERA agent ispravno. U slučaju problema s agentom (primjerice, ako se ne povezuje s ERA serverom) pogledajte odjeljak Otklanjanje poteškoća – instalacija agenta.