Upravljačka ploča

Upravljačka je ploča standardna stranica koja se prikazuje nakon što se prvi put prijavite na ERA web-konzolu. Prikazuje unaprijed definirana izvješća o vašoj mreži. Na karticama na gornjoj traci izbornika možete izmjenjivati različite upravljačke ploče. Svaka upravljačka ploča sastoji se od nekoliko izvješća. Upravljačke ploče možete prilagoditi dodavanjem, izmjenom, promjenom veličine, premještanjem i preraspodjelom izvješća. Možete se koristiti opcijom Postavi kao standardnu postavku da biste prilagođenu upravljačku ploču postavili kao standardnu za sve nove korisnike. Da biste vratili ove postavke, kliknite Ponovno postavi kao standardnu postavku (kliknite simbol icon_cogwheel pored naslova Upravljačka ploča).

Sljedećih pet upravljačkih ploča unaprijed je konfigurirano u programu ESET Remote Administrator:

Računala

Ova upravljačka ploča daje vam pregled klijentskih računala, uključujući njihov status zaštite, operacijski sustav i status nadogradnje.

Remote Administrator server

Na ovoj upravljačkoj ploči možete pregledati informacije o ESET Remote Administrator serveru, uključujući opterećenje servera, klijente s poteškoćama, opterećenje CPU-a i veze s bazom podataka.

Antivirusne prijetnje

Ovdje možete pregledati izvješća iz antivirusnog modula klijentskih sigurnosnih programa, uključujući aktivne prijetnje, prijetnje u posljednjih 7/30 dana itd.

Firewall prijetnje

Događaji firewalla povezanih klijenata raspoređeni prema svojoj ozbiljnosti, vremenu prijave itd.

ESET-ove aplikacije

Na ovoj upravljačkoj ploči možete pregledati informacije o instaliranim ESET-ovim aplikacijama.

Funkcije upravljačke ploče:

dashboard_drilldown

Dopuštenja za upravljačku ploču

Korisnik mora imati odgovarajuća dopuštenja za rad s upravljačkom pločom. Na upravljačkoj ploči mogu se upotrebljavati samo predlošci izvješća iz grupe u kojoj korisnik ima prava pristupa. Ako korisniku nisu dodijeljena prava za izvješća i upravljačku ploču, u odjeljku upravljačke ploče neće mu se prikazivati nikakvi podaci. Administratoru se prema standardnoj postavci prikazuju svi podaci.

validation-status-icon-warning VAŽNO

Čitanje – korisnik može prikazati predloške izvješća i njihove kategorije. Korisnik također može generirati izvješća na osnovi predložaka izvješća. Korisnik može čitati podatke s upravljačke ploče.

Upotreba – korisnik može izmijeniti svoju upravljačku ploču dostupnim predlošcima izvješća.

Pisanje – stvorite/izmijenite/uklonite predloške i njihove kategorije.

Svi standardni predlošci nalaze se u grupi Sve.