Instalacija softvera

Zadatak Instalacija softvera koristi se za instalaciju softvera na klijentskim računalima. Primarno je namijenjen instalaciji proizvoda tvrtke ESET, ali možete ga koristiti za instalaciju softvera koji poželite.

icon_section Osnovno

Unesite osnovne informacije o zadatku, primjerice naziv i, ako želite, opis i vrstu zadatka. Vrsta zadatka (pogledajte gornji popis) definira postavke i ponašanje zadatka. U ovom slučaju možete koristiti zadatak Instalacija softvera.

icon_section Objekt

validation-status-icon-warning VAŽNO

Tijekom stvaranja zadatka klijenta nije moguće dodavati ciljeve. Ciljeve ćete moći dodati nakon što zadatak bude stvoren. Konfigurirajte postavke za zadatak, kliknite Završi kako biste stvorili zadatak, a potom stvorite okidač da biste odredili ciljeve za zadatak.

client_task_target

icon_section Postavke

Označite potvrdni okvir uz Slažem se s primjenom Licenčnog ugovora za krajnjeg korisnika ako se slažete. Pogledajte odjeljak Upravljanje licencama ili Licenčni ugovor za krajnjeg korisnika za više informacija.

Kliknite <Odaberite ESET licencu> i odaberite odgovarajuću licencu za instalirani program s popisa dostupnih licenci.

Kliknite <Odaberi paket> za odabir instalacijskog paketa iz repozitorija ili navedite URL adresu paketa. Prikazat će se popis dostupnih paketa gdje možete odabrati program tvrtke ESET koji želite instalirati (npr. ESET Endpoint Security). Odaberite željeni instalacijski paket i kliknite U redu. Ako želite odrediti URL adresu instalacijskog paketa, unesite ili kopirajte i zalijepite URL adresu (na primjer, file://\\pc22\install\ees_nt64_ENU.msi) u tekstno polje (nemojte se koristiti URL adresom koja zahtijeva autorizaciju).

http://server_address/ees_nt64_ENU.msi – ako instalirate s javnog web-servera ili vlastitog HTTP servera.

file://\\pc22\install\ees_nt64_ENU.msi – ako instalirate s mrežnog puta.

file://C:\installs\ees_nt64_ENU.msi – ako instalirate s lokalnog puta.

icon_details_hoverNAPOMENA

1.I ERA server i ERA agent moraju imati pristup internetu da bi pristupili repozitoriju i obavili instalaciju. Ako nemate pristup internetu, softver klijenta možete instalirati lokalno.

2.Pri provođenju postupka Zadatak klijenta > Operacijski sustav > Instalacija softvera na računalima u domeni u kojoj je pokrenut ERA agent, potrebno je dati dopuštenje za čitanje za mapu u koju su spremljeni instalacijski programi. Da biste to napravili, dovršite sljedeće korake:

a.Dodajte računalni račun za servis Active Directory (na primjer NewComputer$ )

b.Odobrite dopuštenja za čitanje računu NewComputer$ tako da desnom tipkom miša kliknete mapu s instalacijskim programima i odaberete Svojstva > Zajedničko korištenje > Zajednički koristi iz kontekstnog izbornika. Imajte na umu da se simbol „$” mora nalaziti na kraju niza naziva računala.

Ako trebate, možete odrediti instalacijske parametre, u suprotnom, ostavite to polje prazno. Označite potvrdni okvir uz Automatski ponovno pokreni kada je potrebno ako želite automatsko ponovno pokretanje klijentskog računala nakon instalacije. No ne morate označiti tu opciju pa klijentsko računalo možete ponovno pokrenuti ručno.

icon_details_hoverNAPOMENA

Zadatak instalacija softvera može se upotrijebiti za nadogradnju ESET-ovih sigurnosnih proizvoda. Pokrenite zadatak s pomoću najnovijeg instalacijskog programa da biste instalirali preko postojećeg rješenja.

icon_section Sažetak

Pregledajte sažetak konfiguriranih postavki pa kliknite Završi. Zadatak klijenta sada je stvoren i otvorit će se skočni prozor. Preporučujemo da kliknete opciju Stvori okidač da biste definirali kada se taj zadatak klijenta treba izvršiti i na kojim ciljevima. Ako kliknete Zatvori, možete kasnije stvoriti okidač.

client_task_finish

icon_details_hoverNAPOMENA

Prilikom instalacije programa ESET Endpoint Antivirus ili ESET Endpoint Security verzije 6.5 i novijih s parametrom za instalaciju CFG_LIVEGRID_ENABLED, program će se ponašati na sljedeći način nakon instalacije:

Funkcija

CFG_LIVEGRID_ENABLED=0

CFG_LIVEGRID_ENABLED=1

ESET LiveGrid® sustav reputacije (preporučeno)

Uključeno

Uključeno

Pošalji anonimnu statistiku

Isključeno

Uključeno

Pošalji uzorak

Isključeno

Uključeno

validation-status-icon-warning VAŽNO

Nadogradnja programa za verziju 4.x (ESET Security za Microsoft SharePoint Server) uz pomoć zadatka softvera prekinut će se i javit će se opća pogreška u instalaciji (0x643). Upute o nadogradnji za ESET Security za Microsoft SharePoint uz pomoć sustava ERA potražite u mrežnoj pomoći.